Hello Sunshine

Maak zelf je eigen ‘knot’ statement ketting!

2 juni 2016

Pearl-kettingdiy‘Jewellery is a girl’s best friend’ en wat is er beter dan een selfmade statement ketting om jouw outfit mee af te werken! Dus haal maar jouw knoop skills naar boven en creëer je eigen ‘Celtic’ inspired knoop ketting!

 

WAT HEB JE NODIG?
2m zeildraad van 5mm dik (verkrijgbaar in het doe-het-zelf)
Zwarte naaidraad
Aansteker
Schaar

 

PEARL-diyketting2STAPPEN:
Stap 1: Knip het touw in twee gelijke delen, zodat beide stukken even lang blijven.
Stap 2: Warm de uiteinden van de touwen voorzichtig op met een aansteker. Wacht enkele tellen en duw de uiteinden lichtjes tussen je vingers, zodat ze niet meer gaan rafelen.
Stap 3: Bind de uiteinden van de twee touwen aan één zijde aan elkaar vast. Gebruik hiervoor de zwarte naaidraad en wikkel die een goed aantal keren rond de uiteinden van de touwen & werk deze af met een klein knoopje.

 

PEARL-DIYKETTING Stap 4: Nu gaan we aan het knopen! Volg de onderstaande afgebeelde stappen om tot een ‘Celtic’ knoop te komen.

 

PEARL-DIYKETTING2
Stap 5: Eens je de knoop bekomen hebt en alles mooi hebt aangespannen, werk je de andere uiteinden van de twee touwen af zoals in ‘Stap 3’ met de zwarte naaidraad.
Vervolgens kan je als wijze van detail nog wat zwarte naaidraad halverwege de ketting wikkelen. Dit zorgt niet alleen dat de twee touwen mooi er aan elkaar gaan aansluiten, maar zorgt ook voor een leuk accent! En Klaar!

 

PEARL-DIYKETTING3

TIPS:
1. Je kan ook gebruik maken van twee verschillende kleuren van zeildraad voor een extra accent!
2. Naaidraad heb je in een waaier van kleuren! Ga je eerder voor een subtiele accent in je ketting? Kies dan voor een kleur die aanleunt bij de kleur van het zeiltouw. Hou je van accenten? Verkies dan een contrasterend kleurtje voor je naaidraad.

 

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?