Hello Sunshine

DIY: macramé plantenhanger

16 juni 2016

diy plantenhanger Een handmade deco item hoeft niet ingewikkeld te zijn! Deze macramé plantenhanger maak je in minder dan een half uurtje en ziet er lekker veel ingewikkelder uit dan hij werkelijk is. Maar shhht, dat hoef je niet verder te vertellen!

Macrame hanger 1WAT HEB JE NODIG?
• Touw: 2 stukken van 3m lang en 2 stukken van 6m lang
• Een lintmeter
• Een schaar
• Een krukje

HOE GA JE TE WERK? 
1. Neem de 4 touwen samen en maak een lus in de helft van hun lengte.
2. Keer de kruk om en hang de lus aan één van de poten, zodat je de touwen goed strak kan houden.
3. Leg de stukken touw naast elkaar, waarbij je ervoor zorgt dat de twee buitenste touwen 2 van de 4 lange stukken zijn.

Macrame hanger 24. Start met deze twee lange stukken een “gedraaide” macramé: je legt het uiterst linkse touw in een lus in de vorm van een “C”, overheen de middelste stukken touw, en legt het rechtertouw over het onderste beentje van de lus, parallel met de middelste touwen. Daarna haal je het uiteinde van dat rechtertouw onder zowel het onderste beentje van de lus en de middelste touwen, en over het bovenste beentje van de “C”. Je haalt het dus doorheen de lus. Trek de knoop goed aan.
5. Herhaal deze knoop een 20tal cm, waarbij je een mooi draaiend effect zal creëren.

Macrame hanger 3
6. Verdeel de touwen in 2 groepjes van 4, waarbij je de lange stukken gelijk verdeelt over de twee groepjes. Laat een 30tal cm touw vrij en start dan een “platte” macramé aan elke kant (opnieuw met de lange stukken!): je maakt een eerste knoop op dezelfde manier als de gedraaide macramé, en de volgende in spiegelbeeld. Hierbij leg je dus het uiterst rechtse touw in een lus in de vorm van een gespiegelde “C” overheen de middelste stukken touw, en legt het uiterst linker touw over het onderste beentje van de lus, parallel met de middelste touwen. Daarna haal je het uiteinde van dat linker touw onder zowel het onderste beentje van de lus en de middelste touwen, en over het bovenste beentje van de gespiegelde “C”, dus doorheen de lus. Je wisselt deze twee knopen af voor een 10tal cm. Tip: zorg dat je twee platte macramé stukjes aan elke kant op dezelfde hoogte starten!

Macrame hanger 4
7. Nu gaan we het netje voor de bloempot knopen. Hiervoor is het handig als je de hanger ergens ophangt. Verbindt op een 20tal cm van het einde van het platte macramé stukje de naast elkaar liggende stukken touw telkens met elkaar door middel van een gewone dubbele knoop. Het uiterst rechtse touw verbind je hierbij met het uiterst linkse, om zo het ronde netje te bekomen. Een 1Otal cm lager maak je een tweede rij knopen, geschrankt ten opzichte van die erboven.

Macrame hanger 5
8. Laat 5 cm over en maak nog een kort stukje platte macramé met alle touwen samen.
9. Knip de overschot van het touw af.

Macrame hanger 6
10. Klaar!

Macrame hanger 7
Zin om aan de slag te gaan, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Ik maakte deze plantenhanger samen met de lieve Jessie van “Oskar en Suzie”, die gezellige crea workshops organiseert op aanvraag. Aanrader! Extra tip: je vindt Jessie met haar plantenhangers en andere leuke handgemaakte spullentes op Ghentmade x Copacobana op 26 en 27 juni in het Rozenbroekenpark. Dubbele aanrader!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gentse fashionista met een zwak voor Scandinavische mode, Parijse boetieks en klassieke Britse literatuur. Altijd te vinden voor een citytripje of een vlooienmarkt schattenjacht. Creatieve kriebels te over: bloggen, scrapbooking, fotografie, haken, breien, knutselen,... yes please!

2 reacties op “DIY: macramé plantenhanger”

 1. […] leert het je! Zo leerde ze ons onlangs hoe we een leuke macramé plantenhanger konden maken (lees hier hoe!), en we zijn best blij met het resultaat. Dus dachten we: sharing is caring! We geven deze […]

 2. Eline zegt:

  Hoi, bedankt voor de uitleg! Ik ben nog bezig met het eerste draaiende stuk, echter krijg ik het niet gedraaid… maak telkens dezelfde knoop, hebben jullie een idee waardoor hij niet draait?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?