Hello Sunshine

How to: een inspirerende home office

21 juni 2016

160521 HS Home Office 042 DSC_2022 Heeft jouw omgeving ook zo’n grote invloed op je gemoed? Dan is het des te belangrijker van je home office een stimulerende omgeving te maken. It’s where your brain magic happens. Productiviteit, creativiteit en tonnen good vibes? Jij kan ze creëren, met enkele praktische tips:

LICHT. Licht is een cruciale factor voor je energiepeil en is dan ook een belangrijk element in elke kantoorruimte. Zoals bij vele dingen is de natuurlijke, real deal steeds de beste keuze. Indien dat geen optie is: geen paniek. Ga bewust om met de plaatsing van je lichtbronnen en opteer voor LED-lampen, waarbij je de kleur en sterkte kan aanpassen, om zo een ideale sfeer te creëren.

GROEN. Enkele leuke planten op of rond je bureau zijn niet enkel leuk om naar te kijken, maar zorgen bovendien voor een extra dosis zuurstof. Een ideale mentale en fysieke opkikker dus, voor dat tikkeltje extra productiviteit. Een klein stukje natuur voor jouw oase van rust en motivatie.

160521 HS Home Office 126 DSC_2106KLEUR. Kies de kleur van je kantoorruimte met zorg! Er is uiteraard geen éne perfecte kleur, alles hangt af van wat je zelf mooi vindt, en waar je naar op zoek bent voor jouw ideale werkplek. Zo is bewezen dat blauw sereniteit creëert, groen energie opwekt, en koele lichte kleuren zoals lavendel voor een innerlijke rust zorgen. Geel bevordert dan weer je optimisme en van paars wordt beweerd dat het de creativiteit stimuleert. Toch maar een open geest en beperkte afleiding? Dan is een witte omgeving misschien meer iets voor jou. Lijkt een volledige muur in een knalkleur je net een stap te ver? (I hear ya!) Houd het gerust iets bescheidener, met enkele zorgvuldig gekozen kleuraccenten.

PERSOONLIJKHEID. Je home office mag helemaal het jouwe zijn! Een plekje waar je tot rust kan komen en volledig jezelf kan zijn. Een persoonlijke toets is daarvoor onontbeerlijk. Denk na over wat jou inspireert, motiveert en probeer dat te vertalen in je omgeving. Boeken van schrijvers die je bewondert, snuisterijtjes waar leuke herinnering en aan vasthangen, mooie beelden, grappige familiekiekjes of een leuke quote die je nét die nodige schop onder je kont geeft. Whatever floats your boat. Het allerbelangrijkste is het gevoel dat deze ruimte bij jou oproept. Je moet het leuk vinden om er te zijn!

ORGANISATIE. Een ordelijke ruimte creëert een ordelijke geest. Geef alles om je heen z’n eigen plaatsje, en zorg voor de nodige opbergruimte voor al je kantoorspulletjes (en ja hoor, dat is een perfect geldige reden voor een mooie-dozen-shopping spree!) Of misschien ben je een van die creatieve zielen die chaos om zich heen nodig heeft om helder te denken. In dat geval: never mind, en wees vooral je prachtige, chaotische zelf!

160521 HS Home Office 153 DSC_2133RUST. Je home office mag zich dan thuis bevinden, toch moet het een wereldje op zich vormen, afgeschermd van huiselijke afleidingen en beslommeringen. Een afgesloten ruimte, verwijderd van mogelijk lawaai en commotie, is dan ook ideaal. Daarnaast kan je bewust enkele elementen toevoegen die voor jou rustgevend zijn: een fijne geurkaars, zicht op een mooi landschap, een zacht muziekje,…

BENODIGDHEDEN. Elke vakman heeft z’n gereedschap nodig, en hetzelfde geldt voor jouw kantoorruimte! Verwen jezelf met leuke kantoorspulletjes, die niet alleen nuttig maar simpelweg leuk zijn om om je heen te hebben. Zorg dat je altijd een leuk notablokje of boekje bij de hand hebt, want jouw creatieve hersenspinsels verdienen het om lekker old skool vastgelegd te worden.

COMFORT. Rugproblemen, nekklachten, het zijn allemaal symptomen van onze zittende, schermgeneratie. Zorg dat je scherm op ooghoogte staat en je onderarmen op je bureaublad kunnen rusten. Het is ook altijd handig alles wat je nodig zou kunnen hebben in je workflow binnen handbereik te plaatsen of op te bergen. Maar het summum van comfort in je home office is natuurlijk je ideale bureaustoel. Ergonomie, je weet wel.

Happy working!

160521 HS Home Office 146 DSC_2126

Bewaren

Bewaren

Gentse fashionista met een zwak voor Scandinavische mode, Parijse boetieks en klassieke Britse literatuur. Altijd te vinden voor een citytripje of een vlooienmarkt schattenjacht. Creatieve kriebels te over: bloggen, scrapbooking, fotografie, haken, breien, knutselen,... yes please!

3 reacties op “How to: een inspirerende home office”

 1. Karen zegt:

  Leuk artikel! Heb je suggesties voor leuke kantoorspulletjes, opbergdozen? Websites?

 2. Karen zegt:

  DIY projects for the home office?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?