Hello Sunshine

Food for thought: ‘La Plancha outdoor’

8 juli 2016

Pearl-kookworkshop copyMove over BBQ, because there is a new kid in town en het luistert naar de naam ‘La Plancha’!
Wat voor een beestje is dat nu, hoor ik jou zeggen? Wel een ‘plancha’ is een plaat die verhit wordt aan hoge temperaturen en waarop je heel wat lekkers in een korte tijd kan bakken, zowel indoor als outdoor! Ideaal dus voor een zomerse avond in de tuin of als het Belgisch weer even niet meezit, kan het net zo goed op jouw eettafel!

‘Hello Sunshine’ partner in crime Heleen en mezelf kregen dan ook de kans om de wereld van deze Spaanse kookstijl te ontdekken tijdens een gezellige plancha kookworkshop in hartje Antwerpen en dit onder leiding van Libelle chef, Ilse D’hooge, powered by ‘Force Adour’!

Gezien we niet de grootste keukenprinsessen zijn, was het dan ook leuk om te ontdekken dat op een plancha koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn als bijvoorbeeld bij een BBQ, waar je toch heel wat handelingen moet uitvoeren voor je kan starten. De plancha biedt eigenlijk een gezond en gevarieerde keuken aan, waar geen extra vetstof nodig is en je in een mum van tijd een (voor-)gerecht op tafel kan toveren!

Aan de hand van 4 gerechten van Ilse konden wij dan ook de plancha uitgebreid uittesten en natuurlijk tussendoor wat smullen van het lekker eten!

DSC_3473Hier zijn alvast enkele van onze bevindingen die we graag met jullie delen:
slechts 10 min. volstaan om de plancha plaat maximaal verwarmd te krijgen
de baktemperatuur kan aangepast worden in functie van het gerecht
je kan er vanalles op bereiden: van voorgerecht tot dessert, van vis en vlees tot groenten en fruit
geen stinkende rook zoals bij een BBQ
werkt zowel op gas als elektrisch
extra vetstof is niet noodzakelijk
vrouwvriendelijk in gebruik
gezonde keuken

Ontdek alvast hieronder ons favoriete gerechtje dat we uitgeprobeerd hebben op de workshop! Smakelijk!

Langoustines met dragonboter en gegrilde venkel:

Voor 4 pers • 30 min
12 langoustines • 50 g boter • 1 bosje dragon • 2 venkelknollen • 1 kl venkelzaad • 100 g
waterkers • 1 granaatappel • 2 limoenen • 30 g Panko • 50 g Parmezaanschilfers • olijfolie
• peper en zout

 1. Maak de venkel schoon, bewaar wat van het venkelgroen. Snij elke venkel in 4. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs elke snijkant in een grilpan tot hij mooi kleurt.
 2. Leg de gegrilde venkel met de snijkant naar boven. Meng het broodkruim met de limoenrasp, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi deze crumble over de venkel, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder garen.
 3. Meng de gesmolten boter met 3 el gehakte dragon. Snijd de langoustines met een scherp mes open. Verwijder darmkanaal en maag van de langoustines. Wrijf in met dragonboter en bak ze op de plancha met de vleeskant op de plancha. Draai ze om, met het pantser naar beneden en laat nog een minuutje verder bakken. Kruid met peper en zout.
 4. Spoel de veldsla, meng met de zaadjes van de granaatappel en breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg er de gebakken venkel en langoustines bij, strooi er nog wat Parmezaan over.


Nog niet helemaal overtuigd? Probeer het dan zelf even uit op één van de kooksessies van ‘Gourmet Academie’ door ‘Forge Adour’!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?