Hello Sunshine

Refurbished Vintage Frame

19 augustus 2016

Jullie kennen ze wel, die oude kaders die in onze grootouders hun huizen hingen. Sommige in hout, andere in het goud, of een combinatie van beide… Je vindt ze op elke rommelmarkt of kan ze ergens anders op de kop tikken.

Toen ik 4 jaar geleden mijn huis kocht, stond het nog vol met meubels van de vorige bewoners. En hingen er nog 3 grote kaders aan de muur.

Veel mensen zouden die gewoon meegeven met ‘t grof huisvuil… maar wij niet!
Wij pimpen ze en zo worden ze terug deel van onze home decoratie.

Wat heb je nodig?
∙ Oude kaders
∙ Oud laken of doek
∙ Spray Paint – ik gebruik altijd wit – vind je in elke doe-het-eens-zelf zaak
∙ Een plumeau en een doekje

refurbished vintage frame_0136refurbished vintage frame_0137

Hoe gaan we te werk?
1. Ontstoffen
Oude kaders zijn vaak niet de properste. Om ervoor te zorgen dat de verf goed pakt, moet je zeker zijn dat alle stof en vuiltjes verwijderd zijn. Uit ervaring weet ik dat met een natte doek kuisen vaak geen goed plan is, omdat je dan soms stukjes hout en gouden verf meekrijgt. Best gewoon droog reinigen dus.

2. Bescherm de vloer
Je gaat verven met een spuitbus, dus als je geen witte vlekken wil op je parket kan je best je vloer beschermen met een oude doek.

refurbished vintage frame_0138

3. Sprayen maar
Leg de kader plat op het doek en begin een eerste laag te aan te brengen. Zorg dat je overal sprayt en leg een dikkere laag op versieringen in de kader.

4. Laten drogen – Herhalen
Het proces hierboven moet je herhalen totdat je ziet dat de verf volledig dekt. Bij de kader die ik bij deze blog post deed, moest ik 4 lagen leggen. De bus spray paint was helemaal leeg!
Op de foto links onder zie je duidelijk het verschil tussen laag 1 en laag 2.

refurbished vintage frame_0142

5. Denk na over de bestemming van je nieuwe kader
Ik heb na deze kader nog minstens 2 andere kaders te verven, waarvan er minstens één exemplaar een plaats zal krijgen in onze trappenhal. Met daarin een heel leuke foto van ons twee.

Een andere kader, die ik vorig jaar maakte, heeft een plekje in mijn bureau. Hierin bevestigde ik een MDF-plaat met daarvoor een krijtbord.
Vicky Chalks A Lot ontwierp een mega mooi bord voor me, dat ik nu elke keer meeneem als ik op een beurs sta. En tussendoor staat het mooi in de hoogte op een schapje zodat het krijt intact blijft!

refurbished vintage frame_0141Zo zie je maar, gooi nooit iets te snel weg! (tot grote ergernis van mijn vriend, want hij zou deze ‘oude gedrochten’ veel liever in het containerpark zien… totdat ik het omtover tot iets moois, dan is ie weer content…)

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Eén reactie op “Refurbished Vintage Frame”

 1. […] vintage kadertje dat je altijd al een nieuw kleurtje wou geven (kijk hier hoe!), het fotoboek van die reis van maanden geleden, die half gebreide sjaal,… we hebben […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?