Hello Sunshine

The Summer Fruit Workout

2 september 2016

Hoewel we vinden dat summer beach bodies zwaar overrated zijn, willen we toch een klein beetje in shape blijven. Dit doen we niet enkel in de lente of de zomer, maar het hele jaar door.

M’n zus Joke en ik zijn allebei Crossfit liefhebbers. Joke vertoeft enkele keren per week in die van Zaventem, ikzelf maakt de Leuvense box onveilig.
Maar omdat we weten dat niet iedereen naar een club wil gaan om te gaan sporten, kwamen we op het idee om een leuke workout voor thuis in elkaar te steken, met als enige noodzakelijke attributen: zomerfruit. (Hoe dit idee ontstond bespaar ik jullie)

Wat heb je nodig?
∙ Een supermarkt, alwaar je 1 watermeloen (neem maar de grootste), 1 ananas en 2 x 5kg appelsienen (in een netje) koopt;
∙ Een matje;
∙ Sportkleren.

summer fruit_0008

We werkten enkele gemakkelijke oefeningen uit, geïnspireerd op basis Crossfit bewegingen

DE WORKOUT 

1. Watermelon Goblet Squat. (variatie op de goblet squat met een kettlebell): 15 herhalingen.
Hou je voeten op schouderbreedte. Neem de watermeloen tussen beide handen vast en ga naar squat houding. Let erop dat je je rug altijd goed rechthoudt. Hou de meloen altijd zo dicht mogelijk bij je lichaam.

summer fruit_0001

2. Watermelon Press. (variatie op de kettlebell strict press): 15 herhalingen.
Hou je voeten op schouderbreedte. Neem de watermeloen weer tussen beide handen en duw de watermeloen tot boven je hoofd. Zorg er weer voor dat je rug recht is en je core aangespannen is. Zorg dat je in een rechte lijn naar boven gaat.

summer fruit_0002

3. Watermelon Thrusters. (variatie op thrusters)  Dit is de combinatie van de 2 vorige oefeningen. 20 herhalingen.

summer fruit_0003

4. Orange Swings. (variatie op kettlebell swings) 15 herhalingen.
Dit doe je met 1 netje appelsienen. Zet je voeten op schouderbreedte. Houdt het netje met beide armen vast, beginpositie tussen je gebogen benen. Swing het netje nu van tussen je benen in een vloeiende beweging tot boven je hoofd. Zorg ervoor dat je bij het rechtkomen je heup goed naar voor brengt en met gestrekte benen eindigt. Daarna ga je in een vloeiende beweging terug naar omlaag.

summer fruit_0004

5. Orange Lunges. (variatie op dumbbell weighted lunges): 15 herhalingen elke kant.
Neem in elke hand een netje appelsienen. Zorg dat ze een beetje op gelijke hoogte hangen. Begin met beide voeten naast elkaar. Neem met je linkse been een grote stap naar voor en ga met rechte rug naar beneden. Kom recht en switch naar je rechtse been.

summer fruit_0006summer fruit_0007

6. Pineapple Sit-Ups. (variatie op weighted sit-ups). 20 herhalingen.
Een simpele sit-up, maar met een licht gewichtje. Maak de oefening deftig af, breng de ananas tot aan je tenen en tot achter je hoofd

summer fruit_0010

7. PineAb. (zelf verzonnen naam). 10 herhalingen elke kant.
Dit is niet echt een crossfit oefening maar gewoon een goede oefening voor je schuine buikspieren. Begin al liggend op de grond. Breng je benen gestrekt tot een 10tal cm van de grond. Breng je armen (met de ananas) naar voor, en beweeg je armen dan naar links van je benen, boven je benen, rechts van je benen.

refurbished vintage frame_0143(1)

Herhaal deze reeksen, afhankelijk van je conditie, 3 tot 5 keer.

summer fruit_0013

Wat kan je nadien doen?
∙ Je maakt een fruitsalade of een summer fruit cocktail (ideaal recovery-food)
∙ Als je nog niet genoeg hebt van bovenstaande workout, gebruik je de watermeloen als bal voor wallballs of slamballs*. Beide oefeningen zijn ideale multi-spiergroep-workouts, maar het nadeel is dat je watermeloen nadien hoogstwaarschijnlijk niet meer te consumeren is .
∙ Als je de smaak helemaal te pakken hebt, informeer je dan zeker eens bij de Crossfit-box in jouw buurt (meestal kan je 1 à 2 gratis proefsessies volgen).

*Hello Sunshine is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke smurrie.

Interesse in onze coole outfit?
∙ De broeken (met bijpassend topje) kochten we bij Stronger. Het bijpassend topje zit verstopt onder onze marcellekes van Decathlon (wegens nog altijd géén sixpack).
∙ Onze schoenen zijn Crossfit schoenen van Reebok. Joke draagt de Nano 4, ik de Nano 5. Deze schoenen zijn ideaal voor Crossfit omdat ze een goede stabiliteit bieden, wat je nodig hebt als je veel springt en gewichten lift.

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?