Hello Sunshine

Meet me in Rotterdam

7 oktober 2016

Wie een weekendje weg plant hoeft het eigenlijk niet ver te zoeken. Zelf hou ik van een mix van cultuur, design, shopping & ontspanning, waar steden zoals Parijs, Londen en Barcelona bijvoorbeeld reeds de revue hebben gepasseerd.

Echter is het bij onze Noorderburen ook best wel gezellig vertoeven en dan heb ik het niet over Amsterdam, maar over de (misschien vaak overkeken) moderne havenstad Rotterdam! Wie houdt van moderne architectuur, prachtige wandelingen langs het water en shop till you drop, is hier alvast aan het juiste adres!

ONTDEK HIERONDER ALVAST ENKELE VAN MIJN HOTSPOTS & TIPS:

1b 1. Boat and Architecture spotting aan de Haven wijk

Start jouw wandeling aan Rotterdam’s meest toonaangevende ‘Erasmusbrug’ en ontdek de gezellige kaaien richting het centrum, zoals de ‘Wijnhaven’ & ‘Leuvehaven’. Ideaal om wat imposante architecturale gebouwen te ontdekken of een taxi boot ritje te nemen op het water voor een prikje.

2 2. Eat your heart out

Voor de foodies onder ons is een bezoekje aan de ‘Markthal’ zeker een must, ideaal ook als het even minder mooi weer is. Hier vind je alvast tientallen permanente kraampjes met snacks, drank, apero, dessert, verse voeding, etc. onder één overdekt hal. Er is zoveel keuze dat meerdere bezoekjes zeker niet uitgesloten is!

3 3. Jamie’s Italian

Als fan van de ‘Naked Chef’ Jamie Oliver, konden we een lunch stop bij ‘Jamie’s Italian’ in de Rotterdamse Markthal zeker niet overslaan! Lekkere bruschetta’s, pizza’s en verse pasta gerechten staan er op het menu, die ook ter plaatse worden gedraaid & dit allemaal in een gezellige ‘industrial’ setting. Probeer hier zeker de tagliatelle nero met zeevruchten, echt verrukkelijk!

4 4. Een wijk met een hoek af

Ontdek de nogal aparte gele kubus woningen in de ‘Oude Haven’ wijk, waar bewoners toch wat ‘verdraaid’ leven en wandel zo door naar het water met zijn gezellige terrasjes en gekleurde houten boten. Wie een goed stuk vlees lust, springt zeker eens binnen bij ‘Meat Rotterdam’ op de Haringvliet. De Angus steak met bearnaisesaus saus smelt gewoonweg in jouw mond, smakelijk!

5 5. Sweet dreams

Overnacht in stijl en laat jezelf verwennen in de wellness van ‘Mainport Design hotel’. Een oase van rust met uitzicht op de haven en stylish uitgeruste kamers met bubbelbad en inloop regendouches. Op het 9e verdiep bevindt zich een heuse wellness gedeelte met indoor zwembad, stoombad, sauna’s en fitness ruimte. Sweet dreams & enjoy your stay!

 

Bewaren

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?