Hello Sunshine

Kringloopgeluk

16 november 2016

Nog meer dan van een nieuw paar schoenen, een leuke handtas of een warme latte krijg ik een instant gevoel van geluk bij iedere vondst in de kringwinkel.
‘Wie kringt die wint’, en dat is in mijn geval nog zacht uitgedrukt. Het is een beetje me-time, de drukte in ons soms wel levendig gezin ontvluchten, om tot rust te komen tussen bergen rommel maar ook prachtige stuks die wachten op een tweede leven in mijn interieur.

3

De kinderkamers werden opgevrolijkt met talrijke leuke spulletjes. Naast een prachtig wit schommelschaap, Djecko stapelblokken en een authentieke Fisher Price kassa vond ik tijdens een van mijn speurtochten de geweldige wieg voor onze jongste lieverd.

Maar ook onze keuken, slaapkamer en zelfs het kleinste kamertje in huis moesten er aan geloven : een prachtige kristallen vaas, het meest romatische theeservies en ook een duo kleine eendjes werden een vast gegeven in mijn interieur.
Maar het meest van al ben ik helemaal verliefd op onze collectie nijntjes. Mijn hart maakt telkens een sprongetje als ik in een van de bakken vol pluchen beesten een nieuwe exemplaar kan opduiken.
Helemaal te gek vind ik het om op zoek te gaan naar winkels waar ik nog niet langsging (en daar wil ik gerust het halve land voor doorkruisen) maar wegens tijdsgebrek blijft het meestal bij het snuisteren op mijn favo adressen.

5
Enkele gouden tips :
* De meeste kringwinkels/tweedehandszaken hebben een vaste sluitingsdag op maandag, en vullen de rekken aan op dinsdagochtend. Hierdoor is dinsdag vaak de dag om hét koopje te scoren
* Wil je rustig snuisteren, en er zeker van zijn dat je die Prada-handtas of collectie Sonny Angels zelf in jouw mandje kan leggen en deze niet weggekaapt ziet worden voor jouw neus? Laat dan je kids thuis (ik spreek uit ervaring 🙂 )
* Bij twijfel, gewoon doen!

1
Mijn favo-adressen :
* Kringloopwinkel Ibogem, Schaarbeekstraat 27, 9120 Beveren
* Kringwinkel Temse, Krijgsbaan 247, 9140 Temse
* Pop-up kringloopwinkel Ibogem, winkelcentrum de Warande, 9120 Beveren
* Oxfam Solidariteit, Jules Moretuslei 157, 2610 Wilrijk
* Kringwinkel Sint-Niklaas, Heistraat 115, 9100 Sint-Niklaas

Bewaren

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?