Hello Sunshine

Hippe kinderkamer met beperkt budget

22 november 2016

Een eigen plekje dat warmte en liefde uitstraalde voor haar dochter, dat wou Sarah. Een echte meisjeskamer dat uitnodigde tot plezier en toch ook rust kon bieden. Met een grote dosis creativiteit maakte zij op een budgetvriendelijke manier een prinsessenparadijs voor haar grootste schat. Missie geslaagd volgens haar fiere dochterlief: de vele speel- en logeerpartijtjes liegen er niet om!

dsc_4586 Toen dochterlief en ikzelf terug naar Gent verhuisden, was dit een grote en emotionele stap: een immense verandering na de breuk tussen mijn dochter haar vader en ikzelf. Uiteraard werkte dit ook op het gemoed van ons kindje. Het was meteen écht een prioriteit om voor mijn grootste schat een tof eigen plekje te voorzien, waar zij zich onmiddellijk ‘thuis’ zou voelen. Een kamertje om trots op te zijn, wat uitnodigt tot spelen maar waar tegelijkertijd ook rust te vinden is. Haar eigen nestje, dat ‘liefde’ uitstraalde en haar geliefd zou doen voelen.

Als alleenstaande mama ontbraken echter de financiële middelen om alles gloednieuw te gaan kopen, maar gelukkig bracht een flinke dosis creativiteit de oplossing!

hellosunshine-22 1. Kies enkele (emotioneel waardevolle) items uit waarop je het kleurenpalet baseert
(bijv.: het eerste wat ik ooit kocht voor mijn dochter tijdens mijn zwangerschap: de regenlaarsjes) Bij mij werd het: roze, rood, poederblauw en crème/wit.

Enkele rollen behangpapier van PIP-studio had ik toevallig nog liggen van vroeger. Een verkeerde bestelling die ooit te laat was geretourneerd kwam nu goed van pas, want het paste precies bij m’n dochtertje haar spulletjes die ik graag in haar kamertje zou ‘tentoonstellen’.

2. Zoek naar de prioritaire (meubel)stukken via alternatieve kanalen zoals prijs-vergelijkingssites, 2dehandssites of zelfs in de (koopjes)krant.
Het enige wat ik bij Ikea haalde waren haar bed + matras, de rest vond ik via koopjessites en 2dehandssites. Haar gaderobekasten + commode en spiegel vond ik in de koopjeskrant (amper 70EUR in totaal!).

Haar lampenkap + bijhorende lakens en donsdeken scoorde ik via de vergelijkingssite www.beslist.be. Bij Action kocht ik haar nachttafel, bij een immense outlet-verkoop van 3suisses vond ik haar rode boekenrek.

TIP: verzamel al je online vondsten op een (privaat) bord op www.pinterest.com – zo geraak je niets kwijt en kan je al eens nazien of het al dan niet bij elkaar past.

3. Facebook kan helpen! Sluit je aan bij Freecycle (=geef) en/of tweedehandsgroepen.
Haar schoolbankje vond ik via de Facebook-groep ‘The Vintage Market’, voor een prijsje van amper 12EUR werd het dochterlief haar favoriete crea-plekje!

4. Wees creatief met (spuit)verf!
Een likje verf doet wonderen en laat alles bij elkaar passen! Uiteraard waren de 2dehands meubelen die ik vond niet in de juiste kleur of de beste staat. De commode had oorspronkelijk gouden knoppen (die ik verving door retroblauwe exemplaren) en immens veel nicotinevlekken, de kleerkasten waren saai bruin. Een crèmekleurige lakverf van bij Action (jawel!) gaven de meubels een nieuw leven.

5. Ecocheques
Vele werkgevers geven naast maaltijdcheques, ook ecocheques. Bij velen onder ons blijven die een eeuwigheid op de kast liggen tot ze vervallen… zonde!

De ecocheques hebben bij mij dienst gedaan bij Zelfbouwmarkt te Ninove: alles is er namelijk betaalbaar met ecocheques. De poederblauwe muurverf, het magneetbord in de vorm van een rode appel, het accessoire om dochterlief haar diadeem op te hangen… allemaal dankzij die (tot dan) nutteloze ecocheques!

Het resultaat vond mijn lieve spruit alvast ge-wel-dig! Elke bezoeker wordt voortaan direct en zonder pardon naar haar ‘mooie kamer’ meegesleurd die ze apetrots laat zien. Dochterlief haar kamertje mocht intussen al vele speel- en logeerpartijtjes meemaken met gillende/giechelende kleuters en dat was dan ook exact de bedoeling!

Sarah was in een vorig leven een halve nomade die door haar opleiding toerisme zowat overal haar thuis vond. Nu is haar hart echter verknocht aan Gent en dat zal dus schijnbaar niet meteen veranderen! Deze creatieve, single mom stelt haar dochtertje op de eerste plaats en als onafscheidelijk duo verkennen ze alle mogelijke evenementen, festivals en plekjes in Gent tot ver daarbuiten. Naast een drukke mama, is Sarah ook een bezige (sociale) bij met een groot en luisterend hart voor haar dierbaren. Verder haalt ze haar geluk en energie vooral uit kokkerellen voor vrienden, spontane bezoekjes, zomerse dagen en (ondertussen zeldzame) shake-momentjes op electro-swing muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?