Hello Sunshine

Originele kindertraktaties

2 december 2016

In tegenstelling tot vorig jaar bleek ik het dit jaar beter aan te pakken. Overtuigender. Misschien ook gewoon iets tactischer. Ik gebruikte zware onderhandelingstechnieken, haalde mijn rijkste fantasie boven, en het is gelukt! Dit jaar geen vreselijk Frozen-feest met het meest afgrijselijke blauw. Neen… Dit jaar wil Marie een cowboy- en indianenfeest! Geen lichtblauwe glitterjurkjes, wel een stoere cowboyhoed, geruite hemdjes en kleurrijke hoofdbanden met veren op.
En bij een feest van een (bijna) 6-jarige horen natuurlijk ook uitdeelkadootjes. Marie mocht 8 kindjes uitnodigen, en oh ja, ook hiervoor haalde zij haar eigen technieken boven ;-).De vreselijke plastic tasjes zijn een snelle en handige oplossing, maar ikzelf lijk ze maar niet te vinden in een leuk motief/print, dus besloot ik te gaan voor een al even snelle oplossing : stoffen uitdeelzakjes.
Afhankelijk van jouw traktatie kan je ze iets kleiner/groter maken. Met twee babies in huis, ga ik dit jaar voor snoepjes. Ok, het kwam nog in me op om koekjes te bakken… Maar toen dacht ik aan de stapel pannenkoeken die ik voor hetzelfde feest bak, en een koppel kleintjes die niet altijd meewerken op het moment dat ik het zo voorzie, dus zal de inhoud van het zakje de ‘easy option’ zijn.Wat heb je nodig?
* Stofschaar
* Restjes stof (ik gebruik telkens een lapje van 15 cm op +/- 30 cm)
* Naaimachine
* Naaigaren (doordat ik met verschillende stofjes werk neem ik gewoon wit naaigaren zodat ik dit niet telkens per stofje moet veranderen)
* 2 meter lint/touw

Hoe pak je dit aan?
Stap 1 : Knip de lapjes stof netjes op maat (Heb je een stofschaar met kartelrand? Dan is deze ideaal! Zo gaat je stof niet rafelen na een poosje, maar zonder lukt ook 😉 ). Ik zeg op maat, maar ongeveer is ook oke! Dat is net het leuke aan deze zakjes : je kan er zelf wat mee testen wat grootte betreft!
Stap 2 : Plooi aan de beide zijden van telkens 15 cm een boord om (goede stofkant naar binnen) van ongeveer 1 cm en stik met een rechte steek vast van links naar rechts.
Stap 3 : Plooi het lapje precies in het midden met de goede stofkanten op elkaar, en naai de stof in een u-vorm op elkaar. Enkel de bovenzijde laat je open.

2016-12-02_0001
Stap 4 : Keer het zakje om, en klaar is kees! Vul met iets lekkers, knoop er een lintje om, hang er eventueel nog een kaartje/badge op en uitdelen die handel!
 2016-12-02_0002
Tip : Je kan ook kiezen voor een rekkertje dat je vastnaait in stap 3. Let wel op, je moet dan het ‘lusje’ dat je gebruikt om het zakje toe te binden op de goede stofkanten leggen, zodat het nadien bij het omkeren op de juiste manier tevoorschijn komt.
Veel plezier!

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?