Hello Sunshine

Zelfverpakte kerstcadeautjes

15 december 2016

Mijn favoriete tijd van het jaar, zeker weten! Overal die prachtig versierde kerstbomen, gezellige lichtjes, de aangename sfeer op een lokale dorpskerstmarkt en dochterlief die haar eigen versie maakt van reeds bestaande kerstliederen. Het lijkt alsof ik gemaakt ben voor deze periode! Alsof ik een vlinder ben die ontpopt bij het omtoveren van mijn interieur in een heus kersttafereel.

wrap-7Maar het meest van al ben ik verzot op cadeautjes. Krijgen vind ik leuk, maar geven vind ik het allerleukst! Naar goede traditie kopen we in onze familie dan ook een kleinigheidje voor iedereen, maar krijg je een naam doorgestuurd van de kerstman (of slachtoffer van dienst dat dit jaar instaat voor het organiseren van het kerstfeest) voor wie je het ‘grote’ cadeau dient te voorzien. Daarop volgt de wishlist van die bepaalde persoon en dan kan het shoppen beginnen.

En wat in het cadeautje zit is belangrijk. Belangrijk om teleurstellingen te vermijden. Belangrijk omdat anders tweedehands.be in januari zijn grootste piek bereikt doordat iedereen alle ‘niet-bruikbare-cadeaus’ massaal online gooit. Maar de verpakking… Die is al minstens even belangrijk! En dit jaar besloot ik om te gaan voor wit-zwart in combinatie met bruin recyclagepapier. Hier en daar een vleugje kleur, een leuk lint of pompon, een tof naamlabel of vrolijke washi-tape. Maar mijn favoriet zijn de bestempelde cadeautjes!

BENODIGDHEDEN:
Schaar
Washi-tape
Bruin en wit inpakpapier (te verkrijgen bij o.a. Action, Hema, Xenos NL, …)
Verschillende soorten lint
Witte (plakkaat-)verf
1 aardappel
Plastic kommetje
Velletje keukenpapier
Aardappelmesje
Kleine taartonderzettertjes (Je kan ze in het wit vinden, maar in het goud zijn ze nog mooier)
Kanten-boord (Ik vond hem op zolder bij de grootouders, maar je kan hem ook vinden in Action)
Bolletje wol
Stukje karton
Een stukje groen (taxus, buxus, spar, eucalyptus, …)

wrap-1 Stempelverpakking: Pak je cadeautjes in, en plak de verpakking vast met een stukje washi-tape (mocht hij niet goed plakken kan je eerst gewone plakband gebruiken, en daar een stukje washi-tape over heen pakken). Draai er een lintje rond en maak vast. Snij een aardappel middendoor, en kerf er met het aardappelmesje een figuurtje naar keuze in (let wel op, het is niet heel erg moeilijk maar toch best gevaarlijk en soms wat prullen). Dep de aardappelstempel eerst even af aan het keukenvelletje (zo gaat overtollig zetmeel niet mee in de verf plakken) en druk daarna zachtjes jouw stempel in de verf. Stempelen maar! Ik stempelde enkel de voorzijde van het cadeautje, maar na droogtijd kan je ook de achterzijde aanpakken.

Romantisch kantje: Neem een leuk bruin, of kleurrijk, papiertje en draai dit rond het cadeautje. Vooraleer je een lint vastmaakt, draai je er eerst een stuk van de kantenboord omheen. Maak deze achteraan het cadeau vast, en draai er dan een lintje omheen. Hang er een leuk naamlabel aan vast en het cadeau kan onder jouw boom pronken!

Pomponverpakking: Draai het papiertje omheen jouw vondsten, maak ook deze vast met een kleurrijk stukje tape, een tof lint of prachtig koord. Neem dan het stuk karton, en teken er twee rondes op (ik gebruikte een drinkglas als hulp). Teken binnenin deze twee rondes nog een kleinere ronde, en knip uit. Leg beide kartonnetjes op elkaar. Knip 4 lengtes wol, ongeveer telkens +/- 2 meter) en knoop vast aan de kartonnetjes. Draai de wol omheen het karton totdat je opnieuw aan het vastgemaakte deel uitkomt. Hou stevig vast, en knip tussen de twee kartonnetjes heen de wol los. Neem dan een klein stukje wol, plaats dit tussen de twee stukjes karton, trek goed aan en knoop vast. Haal de kartonnetjes weg, en klaar is jouw pompon! Bevestig hem aan jouw cadeau, of maak er verschillende en hang ze samen vast, en klaar is jouw cadeau!

wrap-6 Werk jouw cadeautje af met een leuk stukje groen, en stralen maar! Let wel op met huisdieren en kleine kindjes, want bijvoorbeeld buxus is heel erg giftig… Stem dus jouw groen-keuze af op eventuele kleine monstertjes of viervoeters in huis.

Veel plezier, en een fijne kerst!
‘Keep calm and wrap on!’

Bewaren

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?