Hello Sunshine

Feesthapjes met restjes

16 december 2016

4Wanneer je bij Sarah op bezoek komt, krijg je gegarandeerd iets lekkers geserveerd! Telkens slaagt zij er in om zelfs wanneer haar koelkast angstaanjagend leeg lijkt te zijn, toch iets smakelijk en origineels op tafel te toveren. Een nuttig talent, zeker met het oog op de aankomende feestdagen.

Toen het mijn verjaardag was eind september, kwamen er last-minute toch wel wat meer mensen langs dan verwacht. Het originele plan was immers om niet echt speciaal te vieren, maar dat was buiten enkele goede vriendinnen gerekend! Als alleenstaande mama voel ik het echt dat de maanden kort bijeen liggen. Mijn koelkast was dan ook niet zo rijkelijk gevuld zoals bij de meesten het geval is wanneer er visite over de vloer komt. Panikeren deed ik echter niet, het is inmiddels een gewoonte geworden om creatief te zijn met restjes en al gauw stonden er een 4-tal hapjes klaar. Een geïmproviseerd feestje werd het, de hapjes werden met enthousiasme naar binnen gewerkt en er is serieus wat afgelachen die avond! Hoera!

Twee favoriete (en budgetvriendelijke!) hapjes onthield ik alvast voor tijdens de feestdagen, hieronder deel ik de recepten mee, succes gegarandeerd!

2bMINI-TOSTI’S

1. Ingrediënten: kaas – Provençaalse kruiden – parmaham – (oud) brood – ketchup
2. Steek a.d.h.v. een vorm of glas cirkeltjes uit het brood, de kaas & de parmaham.
3. Beleg het brood met de kaas, besprenkel met wat Provençaalse kruiden en leg er de ham bovenop. Sluit af met terug een laagje brood.
4. Gril de belegde cirkelvormpjes tussen een toaster en presenteer ze samen met een portie ketchup.

TIP: Heb je geen toaster? Dan lukt het ook wel in de pan of onder de gril in de oven!

3bITALIAANS GLAASJE

1. Ingrediënten: olijfolie – balsamico-crème – oregano – verse basilicum – gemalen peper – zout – pijnboompitten – blokje Parmezaanse kaas – tomaat – parmaham
2. Rooster de pijnboompitten in de pan tot ze goudbruin zijn. Let op: indien klaar, haal ze onmiddellijk uit de pan en giet ze op een bord! Deze garen anders verder en dan branden ze aan.
3. Rasp de Parmezaanse kaas grof, hak de basilicumblaadjes fijn en knip de parmaham in kleine stukjes/reepjes. Hou elk ingrediënt wel apart
4. Snijdt de tomaten in kleine stukjes, meng met een weinig olijfolie, peper, zout en oregano tot een salsa.
5. Vul de glaasjes als volgt: balsamico-crème – geroosterde pijnboompitten – tomatensalsa – basilicumblaadjes – geraspte Parmezaanse kaas – parmaham-reepjes.
6. Indien het glaasje nog niet vol is, leg dan nog enkele laagjes.

TIP: Vegetariër? Vervang dan de parmaham met bijvoorbeeld mozzarella!

Bewaren

Sarah was in een vorig leven een halve nomade die door haar opleiding toerisme zowat overal haar thuis vond. Nu is haar hart echter verknocht aan Gent en dat zal dus schijnbaar niet meteen veranderen! Deze creatieve, single mom stelt haar dochtertje op de eerste plaats en als onafscheidelijk duo verkennen ze alle mogelijke evenementen, festivals en plekjes in Gent tot ver daarbuiten. Naast een drukke mama, is Sarah ook een bezige (sociale) bij met een groot en luisterend hart voor haar dierbaren. Verder haalt ze haar geluk en energie vooral uit kokkerellen voor vrienden, spontane bezoekjes, zomerse dagen en (ondertussen zeldzame) shake-momentjes op electro-swing muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?