Hello Sunshine

De meeste populaire trouwbloemen

18 januari 2017

Bloemen zijn voor veel vrouwen één van de belangrijkste zaken op een trouwfeest. Ze zorgen dan ook voor een gezellige sfeer en fleuren een tafel en een trouwlocatie helemaal op. Maar wat zijn nu de meest voorkomende ‘trouwfeestbloemen’? Weddingplanner Mara van Margriet Feesten somt ze op:

De roos
De roos is een super populaire bloem: ze wordt vaak gebruikt als tafeldecoratie en in het trouwboeket. Ook bij Margriet gebruiken we graag rozen, zowel klein als groot. Een roos kan je echt in elk thema gebruiken: je kan veel grote rozen gebruiken op een klassiek feest maar je kan ook mini-roosjes gebruiken in veldboeketjes. In alle kleuren, met een ‘dip dye’ en elk moment van het jaar: de roos kan altijd een feest opfleuren! Onze absolute lievelingsroos is de pioenroos en die wordt ook vaak gevraagd door bruidjes voor in hun bruidsboeket. Ze kan in een echt los, bohémian bruidsboeket gebruikt worden met kleine witte bloemetjes en veel groen maar het is ook prachtig om een bruidsboeket met alleen pioenen te dragen. Wat ook heel leuk is: combineer de roos met een echte veldbloem!
2017-01-18_0001
Lisianthus
Misschien van naam minder bekend maar als je ze ziet, weet je meteen welke bloem het is. De lisianthus is een speciale bloem, met meerdere bloemen op een steel. De hogere bloemetjes zijn meestal toe waardoor je een hoogteverschil in je boeket krijgt: in het midden zijn de bloemen open en hebben ze een prachtige kleur, in de hoogte heb je van die schattige knopjes. De lisianthus wordt niet vaak in een bruidsboeket gebruikt maar wordt heel vaak gebruikt in de tafelboeketjes.
Margriet_Locatie_export_web (12 van 87)
Tulpen
Dit lijkt op het eerste zicht niet echt een ‘trouw’-bloem maar dat is het zeker wel! De tulp bloeit vooral in het voorjaar, waardoor je de bloem minder op trouwfeesten terug vindt. Maar op echte lente trouwfeesten kan de tulp echt een mooie toevoeging zijn aan de tafelboeketjes maar zeker ook in het bruidsboeket. Vorig jaar in april hadden we een bruid die graag een paar tulpen in haar bruidboeket wou en het resultaat was prachtig!
2017-01-18_0002
Gipskruid
Deze zie je echt overal terug op Pinterest: de kleine, schattige, witte bloemetjes. Deze is echt een trouwtopper, op bijna al onze trouwfeesten is er gipskruid terug te vinden. Je kan er ook zoveel mee doen: je kan ze gebruiken in het bruidsboeket, op de tafels, in raamdecoratie, om de trappen aan te kleden… Gipskruid kan je alleen gebruiken of in combinatie met andere bloemen, het resultaat is altijd geslaagd!
2017-01-18_0003
Anjers
Er zijn zo van die bloemen waar je niet meteen van denkt dat ze ‘trouwbloemen’ zijn. Anjers zijn ook zo van die bloemen. Maar neem een anjer in een zacht kleur (of zelfs in een heel fel kleur), combineer ze met groen en wat kleinere bloemetjes en ze kan helemaal ‘shinen’ op jouw feest! Zoals bij vele bloemen, gaat de anjer mooi samen met gips.
2017-01-18_0004
Groen, groen, groen!
Het bohémian thema is helemaal in en daar hoort veel groen bij. Een lange strook groen op tafel met daar kaarsjes tussen, is momenteel heel populair in trouwland. Voor zo’n strook wordt meestal eucalyptus gebruikt. Eucalyptus is ook zo’n leuke plant omdat je ze in verschillende vormen vindt. Opgelet, sommige soorten kunnen heel sterk ruiken en dat heb je liever niet op de tafel! Maar ook als extraatje om je vaasjes mooier aan te kleden of om te gebruiken in je tafelboeketjes of bruidsboeket: eucalyptus kan je echt voor alles gebruiken!
2017-01-18_0005
Trouw je binnenkort zelf en heb je ondersteuning nodig bij de keuzen van het thema, van de bloemen of heb je gewoon hulp nodig de dag van het feest zelf? De dames van Margriet staan klaar voor jou! Surf snel naar www.mrgrt.be of mail naar hello@mrgrt.be!

Mara is een vrolijke Gentse, gepassioneerd door duurzame mode en party planning. Je vindt haar dikwijls terug achter haar computer waar ze concepten uitdenkt voor haar feesten, op de bloemenmarkt van Gent of in koffiehuisjes voor gezellige dates met vriendinnen. Daarnaast heeft ze de blog Style Around, waar ze blog over duurzame mode en volgt ze fotografieles.
Waar ze helemaal blij van wordt? Frietjes, haar allerliefste poes Pipa en alles met glitter!

Volg haar op Instagram & Facebook!

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?