Hello Sunshine

DIY crafternoon met kids

2 februari 2017

Je kent het wel… Tonnen speelgoed, jouw halve woonkamer onherkenbaar en omgetoverd tot een speelgoedparadijs maar dan komt het… Het langgevreesde zinnetje… ‘Ik verveel me, mama’. En dan is er maar één oplossing voor mijn zesjarige dochter, en dat is een knutselnamiddag. Projecten met een snel resultaat werken het best, en vooral samen met andere vriendjes/vriendinnetjes is zo’n crafternoon dolle pret!

crafternoon2

Tafelpapier op de tafel, een grote mand vol knutselspullen, wat gezonde tussendoortjes zoals een fruit- of groentensaté en een portie creativiteit. Doordat de verbouw- en bouwwerken bij ons er bijna opzitten, hebben we een goed overzicht van welke materialen er niet meer gebruikt worden en dus als ‘teveel’ wachten op een nieuwe bestemming. En laat nu net die materialen vaak de ideale basis zijn van een nieuw kunstwerk. Vooral onze overschot van alpexbuis, waarmee we onze vloerverwarming legden, is de perfecte ronde cirkel die we gebruikten als basis voor de dromenvangers. Maar heb je geen alpexbuis op overschot, dan kan je in de betere crea-zaak (zoals de Banier) een ronde mal uit piepschuim of hout aankopen. Zo ga je te werk :

Benodigdheden :

Crafternoon 1

∙ Ronde vorm van ongeveer 30 centimer doorsnede
∙ Overschot van lintjes, biaslint, oude kralen, touwtjes en stukjes stof
∙ Verschillende kleuren veertjes (te verkrijgen bij o.a. Action)
∙ Eventuele oude kantenlapjes, of kleine gehaakte figuurtjes (belaingrijk is dat je tussen de gaatjes door nog een klein touwtje kan weven zodat je dit kan vastmaken)
∙ Witte knutsellijm
∙ Enkele scharen
∙ Papiertape

Crafternoon

Deel aan ieder kind een ronde vorm uit, en laat hen de cirkel bekleden met lint/stof. Op deze manier camoufleer je de buis, en krijgt de cirkel een leuke kleur. Daarna dient er een touw vastgemaakt te worden aan de cirkel, en in verschilende keren doorheen de buis geweven te worden (beetje principe van een spinnenweb). Het leukste effect krijg je door hierin ook een leuk gehaakt figuurtje/ kanten lapje te verwerken, wat meteen ook de ronde opvult. Laat de creativiteit van jouw kindjes de vrije loop door hen kralen, veertjes, lintjes, … vast te laten maken aan de cirkel en werk het geheel af met een groot lint dat je gebruikt om de dromenvanger omhoog te hangen.

Ze zijn er gegarandeerd een uurtje of twee zoet mee, en bovendien is het de ideale oplossing om die overschotjes stof, biaslint of kadolint weg te werken. Maar het belangrijkst is dat je heel even niet dat gevreesde zinnetje moet aanhoren! Veel plezier!

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Eén reactie op “DIY crafternoon met kids”

 1. Heya i’m for the first time here. I found this
  board and I find It truly useful & it helped me out
  much. I hope to give something back and help others like you helped me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?