Hello Sunshine

Communie-madness

5 maart 2017

HelloSunshine-communieplanning-001 Wat gaat het snel… Het lijkt nog maar gisteren dat ik haar voor de eerste keer in mijn armen nam, en nu is mijn zesjarige dochter al een heus schoolkind dat leest en schrijft, en bijgevolg ook haar eerste communie doet dit voorjaar. Haar nichtjes en neefjes waren voorheen al de gelukkige feestvarkens en daardoor droomt Marie van een feeërieke jurk, de elegantste schoenen en een netjes ingevlochten kapsel. En ook ik kijk uit naar die dag waarop ze zal stralen, genieten maar vooral alle mensen die haar dierbaar zijn rondom zich heen heeft.

Maar toegegeven, als ik aan die dag denk krijg ik toch wel enige vorm van stress. Stress omdat er toch wel wat bij komt kijken wat organisatie voor die dag betreft. Stress omdat ik de indruk hebben dat velen dit zien als een klein trouwfeest. En laat dit nu net zijn wat we niet willen. We willen dat de dag ontspannen en aangenaam verloopt, dat er veel lekkers is om te smullen, dat zowel Marie als de rest van onze kroost straalt in een nieuwe outfit, dat de kids zich te pletter kunnen amuseren maar dat ook de oudere generatie aan zijn/haar trekken komt. Om dit alles in goede banen te leiden, zonder dat er te gekke kosten/zaken bij komen kijken, heb ik voor mezelf een kleine planning opgemaakt zodat ik een overzicht krijg van de to do’s voor Marie’s grote dag. Is er bij jou dit jaar ook een communie/lentefeest, dan hoop ik dat ik je met deze planning wegwijs kan maken doorheen de hele madness van tijdschriften, reclamefolders, partyfavors en outfit-opties!

3 MAANDEN OP VOORHAND: Bepaal waar je het feest wil laten doorgaan. Doe je dit niet thuis? Leg dan nu zeker (indien dit nog niet gebeurde) jouw locatie vast. Wij houden het grote feest thuis, en gaan (op vraag van Marie) voor een Romantic Chic-thema met veel wit, kant, bloemen en wat feeërieke decoratie. Ik wil zelf voor de hapjes zorgen, maar voor de grote feestmaaltijd beroepen we op een traiteur. Ook deze leg ik drie maanden op voorhand vast. Het feest vieren we met alle mensen die ons, en Marie, nauw aan het hart liggen en dus hebben we een gastenlijst gemaakt zodat we zeker niemand vergeten! Na het opmaken van deze gastelijst versturen we meteen ook onze uitnodigingen zodat er geen dubbele boekingen ontstaan de onze gasten en ze hun agenda vrij kunnen houden die dag. Blader op een rustig moment door wat reclamefolders, tijdschriften of ga eens online een kijkje nemen om wat ideëen op te doen.

MAANDEN OP VOORHAND: Doordat we het feest thuis organiseren, hebben mijn man en ik besloten een springkasteel te huren voor de bewuste dag, zodat de kinderen naar hartelust kunnen springen en dollen! Dit leg ik tijdig vast, zodat we zeker zijn dat de gevraagde datum nog vrij is. Wil je graag een fotograaf die de prachtige momenten vastlegt, reserveer deze dan zeker tijdig. Bovendien is het ook leuk om op voorhand een korte fotoreportage te voorzien zodat je, ter aankleding van de locatie, her en der foto’s van de communicant in outfit kan gebruiken. Plan ook deze reportage tijdig in, zodat prints/gepersonaliseerde kadootjes tijdig geleverd kunnen worden. Kocht je nog geen outfit voor jouw spruit en de rest van jouw familie, en heb jij helaas geen handige en mega creatieve vriendin die de feestjurk voor jouw feestvarken naait? Dan trek je ook rond deze periode een dagje ’t Stad in zodat ook deze to do geschrapt kan worden. Marie krijgt, ik weet het – weinig origineel, een nieuwe fiets voor haar communie dus het uitkiezen en uittesten plannen we ook rond deze periode in.

MAAND OP VOORHAND: Waar ik helemaal gek op ben, is het aankleden van de feesttafel. Marie wil Romantic Chic, en dus zal de Romantic Chic krijgen! Ik ga voor een kanten tafellaken, prachtige witte borden (deze huren we bij een firma, samen met de stoelen en tafels, en ander tafellinnen), veel bloemen in wit en roze, prachtige wijnglazen en originele naamlabels. De zaken die we huren leg ik ook 1 maand op voorhand vast, de zaken die we aankopen (servietten, honeycombs, …) koop ik rond deze periode aan. Doordat ik dol ben op het maken van favors, en ik naast een beste vriendin als fotografe – een handige diy-sewing vriendin ook een vriendin heb die een heus grafisch talent is – plan ik ook rond deze periode een uurtje Ava-shoppingtime in zodat ik wat snoepjes/boontjes/kadootjes kan inpakken en voorzien van een leuke sticker in thema. Niets is toch leuker dan jouw gasten de dag zelf huiswaarts te zenden met een prachtig aandenken aan deze fijne dag!?

2 WEKEN OP VOORHAND: Neem zeker nog even contact met jouw traiteur, locatie en firma waar je alle spullen huurt zodat eventuele vergissingen/ontbrekende gegevens tijdig ontdekt worden en je dus op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan. Ga ook zeker 2 weken op voorhand om wijn, cava/champagne, frisdrank en water. Zo hoef je dit niet de dag voordien allemaal het huis in te dragen, en kan je je die dag focussen op het aankleden van jouw feestlocatie.

DE DAG VOORDIEN Naast het aankleden van de feestlocatie, check ik nog even al onze outfits en leg ik voor onze kindjes een reserve-outfit klaar waarin ze naar hartelust kunnen ravotten zonder dat de nieuwe kleding al meteen onherkenbaar wordt ;-). Kijk misschien ook even op de online buienradar wat de weersverwachtingen zijn, zodat je voor eventuele buitenfestiviteiten toch nog de nodige voorzieningen kan treffen indien nodig.

DE LANG VERWACHTE DAG: Kleed jouw kinderen pas een half uur tot een uurtje voor het geplande vertrek richting kerk/plechtigheid aan zodat de nodige accidentjes of smeerboel kan vermeden worden. En verder ben ik van plan om die dag vooral te genieten. Te genieten van de lach op Marie’s snoet, te genieten van alle liefde en vriendschap om ons heen, te genieten van al het lekkers en een goed glas wijn, maar vooral te genieten van elkaar en onze kroost!

HelloSunshine-communieplanning-003Heel veel succes bij het plannen van jullie dag! Laat je niet onderuit halen door wilde plannen bij andere lotgenoten, te gekke kosten, of absurde geschenken. Neen, volg vooral jouw eigen gevoel, bepaal op voorhand wat voor jullie belangrijk is die dag, en doe/plan enkel wat jullie echt zelf willen.

NOG ENKELE NUTTIGE ADRESJES VOOR DE DAG ZELF:

Kaas en wijn Stefaan
Carina Kaba Fotografie
Deborah Van Hul, mijn onmisbaar grafisch talent
De Springboon, voor een mooie en betaalbare feestoutfit
Van Loock, voor de elegantste schoenen
Publirent, materiaalverhuur
Ava

Bewaren

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?