Hello Sunshine

De onbetwistbare positieve punten van brunch

14 april 2017

Vroeg opstaan en ontbijten is niet Sarah haar beste kant. Ze is echter grote fan van ‘de brunch’ en organiseerde er al verschillende voor haar naasten, telkens met veel plezier en vol overgave. Ook al laat zij zich meestal volledig gaan in de keuken, een brunch kan best eenvoudig zijn en is volgens haar gewoon niet te verpesten. Daarom somde zij alvast de onbetwistbare positieve punten op!
1
Persoonlijk ben ik de eerste die het ontbijt op weekdagen gemakkelijk overslaat en genoegen neemt met een flinke slok koffie op (weg naar) het werk. Opstaan is voor mij een aartsmoeilijke taak, ik ben geen happy ochtendmus, maar eerder een nachtvlinder. Vroeger dan het hoogstnodige mijn heerlijk warme cocon verlaten om ’s ochtends te kunnen eten laat ik dan ook gemakkelijk aan mij voorbij gaan. Mijn 4-jarige dochterlief denkt er net hetzelfde over en blijft ook liefst zo lang mogelijk in haar bed. ’t Zit dus in de genen: een dagelijkse, regelrechte worsteling met het alarm, de tijd, de file, het humeur, boterhammen smeren … en het ontbijt wijkt voor mijzelf dus vaak. Hoe contradictorisch ook, een ontbijt organiseren voor mijn naasten, daar ga ik dan wél weer volledig voor. Maar het  ‘moeilijk opstaan’ is dan nog niet uit de weg. Daarom: ‘De brunch’: een combinatie van een laat ontbijt en een vroege middagmaaltijd is wat mij betreft een gigantische ‘winnaar’, op zo veel gebieden! De meningen omtrent brunch zijn overal anders, maar hierbij alvast enkele, volgens mij niet te ontkennen, positieve punten:

HET IS GOED VOOR JE LICHAAM
Aangezien het de eerste maaltijd is van de dag, zorgt dit voor energie voor je brein en ‘start’ het lichaam als het ware op. Bij een brunch hoort normaal gezien een ruim assortiment, je bent uitgerust en je kunt gebalanceerde keuzes maken. Het is een erg complete maaltijd want er zijn uiteraard koolhydraten maar ook eiwitten, vitamines, etc… aanwezig. Bovendien ga je meer hydrateren tijdens brunch! Jazeker: er is naast de klassiekers zoals koffie en thee om te drinken vaak ook veel melk, water en vruchtensap te vinden op de tafel. Automatisch ga je dus meer drinken. Je neemt ook de tijd om te brunchen, wat dan weer goed is voor de vertering.
3
IDEAAL OM BIJ TE PRATEN
Een brunch is een sociaal gegeven, geen discussie over! Het kost niet al te veel tijdrovende of ingewikkelde recepten om een smaakvolle maaltijd op tafel te kunnen zetten voor je gasten. Aangezien een brunch best werkt in buffetvorm (al dan niet op de eettafel gepresenteerd) ben je als gast-vrouw/heer erg aanwezig bij je bezoek. Geen enkel onderwerp wordt gemist en over alles kan je gemakkelijk meepraten – heerlijk toch? Sociale interactie houdt je brein actief. Wist je trouwens dat bij mensen, wiens sociale kring uitbreidt, vaak een hoger IQ hebben en ze langer leven? Jawel, blijf dus maar etentjes organiseren!

SLAAP NU, EET LATER!
Slapen is gezond! Naast roken zou slaaptekort de grootste oorzaak zijn voor allerlei ziektes en zelfs tandbederf. Vermoeide mensen gaan vaker voor suikerrijk voedsel kiezen dan uitgeruste mensen. Als gast dien je dus niet vroeger op te staan om te ontbijten, maar kan je rustig wakker worden, je klaarmaken om dan lekker uitgerust te mogen aanschuiven bij de brunch.
Voor degene die de gasten uitnodigt, is het dan weer ideaal dat je het bezoek vrij vroeg ontvangt maar de namiddag nog vrij hebt voor andere plannen. Ikzelf als single mom spreek uit ervaring en beaam dat brunchen een absolute meerwaarde is: even bijpraten met vrienden kan gemakkelijk gecombineerd worden met moeder-dochter quality-time in de namiddag! Bovendien vindt dochterlief mijn pannenkoeken op zo’n sociale voormiddag een ‘kermisattractie’ op zich.
2VEEL PROEVEN, KLEINE PORTIES
Aangezien ik een liefhebber ben om van alles te kunnen proeven aan tafel – liefst zoet en hartig tegelijk – ben ik dan ook een echte voorstander van ‘de brunch’. Er staan typische ontbijtzaken op tafel zoals brood, granen, yoghurt, fruit etc. … maar ook een heerlijke salade, soms wel eens wraps of een speciale omelet. Er is keuze, veel keuze! En het leuke is, dat je van alles een beetje kunt proeven want delen met elkaar is natuurlijk hét gegeven op een brunch. Net omdat je kunt delen met elkaar, is er dan ook weer minder kans op verspilling: je hoeft als gast-vrouw/heer niet per sé voor elk iets dat je op tafel zet 1 stuk per persoon te rekenen.

Kortom:
Een brunch valt gewoon niet te verpesten! Het bevat al het beste: uitgeruste (=goedgeluimde) mensen, beperkte tijd in de keuken voor de gast-vrouw/heer, uitgebreid de mogelijkheid om bij te praten, rustig te eten en nadien nog een hele dag om in te vullen zoals jij wilt.
Tel al deze positieve punten op, en je komt tot ongetwijfeld dezelfde conclusie als ik: een brunch is dé manier om die (vrije) dag goed te beginnen en je sociaal leven bij te houden!
Probeer het eens uit, gegarandeerd volgen er na die eerste keer, nog veel meer. Genieten maar & smakelijk!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sarah was in een vorig leven een halve nomade die door haar opleiding toerisme zowat overal haar thuis vond. Nu is haar hart echter verknocht aan Gent en dat zal dus schijnbaar niet meteen veranderen! Deze creatieve, single mom stelt haar dochtertje op de eerste plaats en als onafscheidelijk duo verkennen ze alle mogelijke evenementen, festivals en plekjes in Gent tot ver daarbuiten. Naast een drukke mama, is Sarah ook een bezige (sociale) bij met een groot en luisterend hart voor haar dierbaren. Verder haalt ze haar geluk en energie vooral uit kokkerellen voor vrienden, spontane bezoekjes, zomerse dagen en (ondertussen zeldzame) shake-momentjes op electro-swing muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?