Hello Sunshine

DIY: Betonnen juweeltje

26 april 2017

Perfectionisme. Het typische negatief-maar-stiekem-positieve kenmerk tijdens elk sollicitatiegesprek. Maar ook wel: een dikke buzz kill tijdens menig creatief project. Want nee: jouw beschilderde vaasjes zien er helemaal niet zo pinterest-perfect uit. En ja: je zelfgebreide sjaal heeft een alarmerend aantal onregelmatige steken. No biggie, wil je dan denken. Gemakkelijker gezegd dan gedacht.

Maar toch. Het imperfecte resultaat kan soms verrassend volmaakt zijn. Of net dat tikkeltje leuker. Want niets schreeuwt toch “handmade” als een charmant foutje? En dit betonnen juweeltje schreeuwt uit volle borst. Alsof het gewoonweg zo bedoeld was. Dus: geen stress, geen pressure, en ga gewoon vrolijk aan het prutsen.

WAT HEB JE NODIG:

Betonnen juweel

 • Betonpoeder
 • Vormpje voor het hangertje (met een gaatje voor de ketting!)
 • Ketting en een ringetje om de ketting mee vast te maken
 • Bladgoud of een vrolijk verfje voor de afwerking
 • Penseel
 • Masking tape
 • Lijm voor bladgoud
 • Duster borsteltje

HOE GA JE TE WERK:

1: Meng het beton poeder met water (verhouding 1 dosis water voor 5 dosissen poeder).

2: Giet het mengsel meteen in de vormpjes.

3: Laat een nacht drogen.

Betonnen juweel4: Haal de hangers VOORZICHTIG (trust me: VOORZICHTIG, vooral aan het stuk met het gaatje. Ik was te enthousiast en één van mn hangertjes heeft het niet overleefd, zoals je hieronder kan zien).

5: Plak het deel dat je wil versieren af met masking tape en breng de lijm aan. Verwijder de masking tape onmiddellijk.

6: Leg het bladgoud op het gelijmde deel en druk voorzichtig aan.

7: Laat even drogen.

Betonnen juweel8: Wrijf voorzichtig met het duster borsteltje over het bladgoud om de overtollige deeltjes te verwijderen. (Yup, normaal zou je dan een mooie rechte aflijning moeten hebben. Hier dus niet het geval, maar het onregelmatige heeft ook iets, toch? Toch?)

9: Maak de hanger met het ringetje vast aan de ketting

10: Ready!

Betonnen juweel

Gentse fashionista met een zwak voor Scandinavische mode, Parijse boetieks en klassieke Britse literatuur. Altijd te vinden voor een citytripje of een vlooienmarkt schattenjacht. Creatieve kriebels te over: bloggen, scrapbooking, fotografie, haken, breien, knutselen,... yes please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?