Hello Sunshine

DIY: tropische plantenhanger

23 mei 2017

Onze gastblogger Anouck verlangde al van kinds af aan naar de zon, het paradijs en vrijheid. Nadat ze afstudeerde als interieur ontwerper te Brussel, ging ze die droom gewoon achterna door te verhuizen naar Portugal. Daar liet ze zich inspireren door o.a. wit, heldere pastels en zelfs palmbomen binnenshuis – het vormde haar tot styliste/fotografe van interieur. Vandaag laat deze creatieveling zien hoe je zelf je plantenhangers kunt maken om zo je interieur dat tikkeltje meer te geven.
BlogBaf2
Heb je ze al zien liggen/hangen in je plaatselijke plantenwinkel? Die leuke tropische plantjes zonder wortels of pot? ‘Luchtplantjes’ – je hebt ze niet gekocht want ja… hoe hang je die dingen nu op? Nee, niet zoals in de winkel: gewoon in een schaal gooien of, erger nog, aan een soort “vleeshaak”. Vanaf nu hang je deze beauties op in stijl!

WAT HEBBEN WE HIER VOOR NODIG?
Satéstokjes, een lijmpistool, meetlatje, eventueel een tangetje en ringetjes en laat me even voorstellen…: je nieuwe beste vriend: Mr. Copper spray paint! Haal hem alvast in huis. Je kan er ontzettend veel leuke dingen mee doen en zult hem in de toekomst ongetwijfeld nog gebruiken voor andere DIY’s.
BlogDaf41. We beginnen met de basis te creëren. In het voorbeeld zie je een driehoek, maar je kan bijvoorbeeld ook een vierkant nemen. Meet 3 gelijke stokjes (vb. 8cm) en lijm ze aan elkaar.
2. Verbind elk punt met een volledig  satéstokje en breng ook deze punten naar elkaar toe en lijm ze vast. Nu hebben we de bovenkant.
3. Doe hetzelfde aan de onderkant, met kortere stokjes.
4. Je kan er eventueel een ringetje aanzetten, of je steekt je draadje gewoon zo door je creatie, ook mooi! Lijmrestjes kan je voorzichtig wegsnijden met een cutter.
stappenplanafEN NU SPRAYEN MAAR!!
Laat ze even drogen en hang ze op, op verschillende hoogtes. Varieer naar hartenlust met afmetingen en vormen, alles kan zolang je ze altijd samenbrengt in een punt.
BlogAafLEUKE TIP: In het tuincenter hebben ze ook grotere plantenstokjes. Hiermee kan je bijvoorbeeld ook een grote maken en er een orchidee in hangen. Orchideën zijn, net zoals deze tropischeplantjes, dol op een vochtige omgeving. Ik heb ze daarom in de badkamer gehangen. Ze onttrekken het vocht uit de lucht via de bladeren in plaats van uit de grond. Een keertje per week nat nevelen met lauw water en iedereen is gelukkig!
3xIedereen die Anouck goed kent, kan bevestigen dat zij al sinds kinds af aan verlangde naar de zon en droomde van een paradijs zonder verplichtingen, enkel vrijheid. Deze droom is ze achterna gegaan enkele jaren nadat ze was afgestudeerd als interieur ontwerper te Brussel, door naar Portugal te verhuizen.
Daar heeft ze veel inspiratie opgedaan, van witten en  heldere pastels, tot en met palmbomen binnenshuis. Haar liefde voor hout combineert ze met zwart & wit combo’s, om zo het perfecte concept voor iedereen te bereiken, als je nu een minimal of een iets gezelligere stijl wil.
Sinds Anouck terug in België woont, moest ze een manier vinden om die lange winter met haar donkere dagen te overwinnen. Zo kwam A|concepts! Het is interieur styling dat gebaseerd is op het heerlijke gevoel je hebt als je op een zomervakantie bent.  Wanneer dit gevoel bij jou thuis kan gecreëerd worden,  then her mission is done!
Anouck houdt van fotografie, stylen, katten, shoppen, haar vrienden en familie, scherpe potloden en de geur van vers zongebruinde huid. Haar favoriete kleurenpalet vind je terug in het perfecte beachshot.
A|concepts, bridging the gap between interior styling and paradise.”

 

 

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?