Hello Sunshine

Maatschappelijk verantwoord shopplezier

29 juni 2017

Een betere wereld. Die willen we allemaal wel. Liefst al morgen! Maar als je niet het doorgewinterde wereldverbeteraar type bent, en de grootste gebaren niet meteen aan jou besteed zijn, waar begin je dan? Zoals bij vele zaken schuilt succes in vele kleine stappen. Koop je graag af en toe een nieuw hebbedingetje voor je interieur, een nieuwe jeans, een schattig jurkje voor je kleine meid, … Door deze aankopen bewust te doen, kan jij op jouw manier al een verschil maken!

Met elke aankoop steun je immers de merken en ondernemingen waarvan je vindt dat ze bijdragen tot die betere wereld. En sommigen verdienen die steun net wat meer dan anderen. Er zijn de maatschappelijk verantwoorde classic zoals Oxfam en de Kringwinkel, maar als je een beetje gaat rondsnuffelen vind je heel wat leuke projecten en merken die fijn voor je karma én je humeur.

HashtagMomlife-Ikea-Aterstalla-6Voor de deco lovers: de Äterställa collectie van IKEA, in samenwerking met Kringwinkel Ateljee Gent. Deze kleurrijke en sociale collectie bestaat uit unieke accessoires, gemaakt uit textieloverschotten van Ikea Gent. De items zijn gecreëerd in de Kringwinkel Ateljee door een groepje kickass dames met verminderde kansen op de arbeidsmarkt. Ik mocht laatst een kijkje achter de schermen gaan nemen van dit fijne micro-project en was uiterst gecharmeerd door de insteek en het gezellig groepje creatieve dames dat aan de basis van deze collectie staat. (Extra kudos voor Vali, die me in al mijn onhandigheid hielp een leuk kussen te maken uit een IKEA stofrestje!)

Voor de mommies (to be): Mamazoet. Deze gloednieuwe webshop boordevol superleuke babyspulletjes gaat er prat op enkel het beste te selecteren voor onze kleintjes en de wereld waarin ze opgroeien. De merkjes van Mamazoet zijn stuk voor stuk zorgvuldig gekozen: ze zijn eco-friendly en hechten een groot belang aan een eerlijke productie.

Voor de jeans-junkies: er zijn verschillende jeansmerken die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Drie toppers zijn Mud jeans, Nudie Jeans en Kings of Indigo, die het heel goed doen op vlak van ecologie en arbeidsomstandigheden, vanwege onder andere het gebruik van duurzame ruwe materialen, organisch katoen en een lidmaatschap bij Fair Wear Foundation (FWF).

Voor de fair fashion victims: tijdens mijn zoektocht voor dit artikeltje werd ik instant verliefd op het merk PeopleTree. Minimalistische silhouetten in organische katoen: yes please. PeopleTree staat voor “Slow fashion”, waarbij ze zowel een oog hebben voor arbeidsomstandigheden (vaak een pijnpunt in de mode-industrie en wat zij “fast fashion” noemen) en voor grondstoffen. Alle stukken zijn gemaakt van organische katoen en duurzame materialen.

Voor mijn mede 9000 fans: Just Hazel is een fair fashion and food concept bedacht door 3 Gentse vriendinnen met een hart voor mode, mens en milieu. De dames gaan uit van wat ze ‘just’ clothing noemen: ‘juist’ geproduceerd, juiste stijl, juist gevoel. Naast eerlijke werkomstandigheden en eco-friendly materialen kiezen ze voor tijdloze stukken. Want: tijdloos = langer in je kast = meteen een stukje duurzamer! Naast hun webshop vol mooie ethische merken, bieden ze ook een duurzame offline beleving aan: een Hazelicious homeparty, waar je naast maatschappelijk verantwoorde koopjes ook kan smullen van fair food.

Voor de totaalervaring: Juttu: drie “urban conceptstores” in Antwerpen, Brugge en Roesselare, waar je ethische merken en lokale initatieven ontdekt voor je huis, én je kleerkast. Fashion, deco, beauty of (bio)food: u vraagt, Juttu draait. Een wandelingetje door dit scandinavisch ogend walhalla (juttu is dan ook Fins voor “verhaal”) is een stimulerende ervaring. (Al loopt je portemonnee gevaar wat overgestimuleerd te worden..) Buy better. Feel better. Look gorgeous. Wat wil je nog meer 😉

Kennen jullie nog andere mooie verantwoorde merken of projecten? Sharing is caring 🙂

HashtagMomlife-Ikea-Aterstalla-11HashtagMomlife-Ikea-Aterstalla-7HashtagMomlife-Ikea-Aterstalla-15Pics by Carina & tips by Mara <3

Gentse fashionista met een zwak voor Scandinavische mode, Parijse boetieks en klassieke Britse literatuur. Altijd te vinden voor een citytripje of een vlooienmarkt schattenjacht. Creatieve kriebels te over: bloggen, scrapbooking, fotografie, haken, breien, knutselen,... yes please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?