Hello Sunshine

Gezonde fruittraktaties

Sinds 2 jaar is de zomer voor ons een heuse feestperiode. Nadat we in juli 2015 na heel wat geduld eindelijk dochter 2 in de armen sloten, kregen we er in augustus 2016 onze geweldig zoon ook nog bij! Dus voortaan is geen enkele zomer meer zoals voorheen, en worden ze gevuld met leuke verjaardagsfeestjes. Nog geen te gekke party’s, aangezien ze nog net iets te klein zijn, maar uiteraard wel de aller-gezelligste tuinfeesten (als het weer het toelaat) en vrolijke bedoeningen.

En niet alleen thuis wordt er gevierd. Traditioneel mogen ze in de opvang trakteren, en dus gaat moederlief aan de slag. Terwijl ik voorheen meestal aan het bakken ging, en de aller-kleurrijkste cupcakes uit de oven toverde ga ik dit jaar voor een gezonder alternatief. Anna en Jef zijn dol op fruit, en aangezien de jarigen centraal staan is dat voor mij het excuus bij uitstek om  de heuse fruitwinkel leeg te kopen.

Gezonde fruittraktatiesEen grote watermeloen, 3 bakjes aardbeien, rode besjes, blauwe besjes, twee grote trossen bananen, een doosje frambozen, wat appeltjes en de allerheerlijkste druiven (omdat we ze meegeven naar de opvang ging ik voor een pitloze variant) verdwijnen in mijn winkelmand. Uiteraard kan je er nog heel wat andere soorten fruit tussen verwerken : mango, kiwi, kaki, meloen, peer, … Ik snij het fruit allemaal voor en prik de stukjes watermeloen op houten prikkers zodat deze handig vast te houden zijn zonder dat die kleine monstertjes helemaal volhangen (althans is dat de intentie 😉 ). Je kan net als ik papieren bakjes/bekertjes vullen met wat druifjes, aardbeien, frambozen en stukjes appel en de grotere stukken fruit in grotere (papieren) kommetjes plaatsen. Zo heeft ieder zijn individuele portie, maar kunnen hongerige buikjes nog aanvullen met de extra porties.

Benodigdheden :

 • Allerhande soorten fruit
 • Vrolijke prikkertjes
 • Papieren bekertjes
 • Optioneel : voorgeprinte tekst/afbeelding voor de bekertjes, wasi-tape en lijmstift
 • Snijplank
 • Groot snijmes
 • Grotere (papieren) kommetjes/schalen
 • Voor transport : plastic folie + groot dienblad / houten plank

Aan de slag! :

 • Schil en snij al het fruit voor
 • Verdeel het over de papieren bekertjes (hoeveelheid is vooral afhankelijk van de leeftijd)
 • Prik door de watermeloen een prikkertje en lek bovenaan in ieder bekertje een stuk
 • Snij de banaan middendoor (met schil nog rond de vrucht) en snij telkens ter hoogte van het uitstolpel een deel in de banaan zodat je een kleine opening krijgt. Stop hiertussen een druifje en jouw look-a-like dolfijn is klaar om verorberd te worden
 • Plaats alle bekertjes op het dienblad/plank en plaats de grotere schalen middenin. Plaats er hier en daar een vrolijke dolfijn tussen. Dek dit alles netjes af met plastic folie zodat jouw creaties het transport naar de opvang overleven.

Gezonde fruittraktaties Gezonde fruittraktaties Gezonde fruittraktatiesTips :

 • Niet alle kindjes eten thuis een grote variatie aan fruit. Dus niet ieder kind kent watermeloen, mango, … Voorzie daarom zeker ook wat inlands fruit zodat ook deze kleintjes naar hartelust kunnen smullen!
 • Snij je de dag voorzien ’s avonds al alles voor, hou dan zeker rekening met het feit dat niet alles vers blijft en bijvoorbeeld appel een beetje bruiner uitslaat. Je kan dit tegengaan door pas ’s ochtends alles te snijden, of er eventueel een beetje vers citroensap over te vernevelen wat het verkleuren tegengaat.
 • Komt er nog fruit retour? Gooi dan alles de blender in samen met een hoeveelheid melk en maak er een heerlijke smoothie van!
 • Wil je de dames (of heren) in de opvang net niet knetter krijgen met deze traktatie? Geef dan misschien ook een hoeveelheid servietten mee zodat de reeds iets zelfstandigere peutertjes de schade kunnen beperken door nu en dan al zelf even mond en handen te poetsen.

Warning : too much fruit causes… Health ;-)!

Gezonde fruittraktaties Gezonde fruittraktaties

 

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?