Hello Sunshine

Zomerse leestips voor een zalige vakantie

13 juli 2017

Anticipation is half the fun. Al zeker wanneer je aftelt naar je zomervakantie. Mijn favoriete deel van de vakantievoorbereiding? Het kiezen van m’n vakantielectuur! Lezen is een echte luxe voor me, waar ik in de dagelijkse sleur amper de tijd voor vind. Lome leesuurtjes lekker languit verdrinken in een goed boek: dat is pas echt vakantie… Jij nog nood aan zomerse leestips? Mijn summer reading list en enkele van m’n favorietjes van de afgelopen zomers kunnen je misschien inspireren^^

Je voelt het al: ik kan niet wachten om m’n tanden te zetten in de pareltjes die dit jaar op m’n lijst staan. Dankzij toptips van gelijkgestemde zielen (thanks Sander & Ellen), fijne magazines (<3 Flow & Emoshit.be) en Emma Watson’s Goodreads lijst (major fangirl momentje) is er geen twijfel mogelijk: dit wordt een zalige zomer! 

zomerse leestips

Welke boeken reizen deze zomer met me mee naar de zon? 🙂

Boeken om in één ruk uit te lezen

We are all completely besides ourselves van Karen Joy Fowler: omdat familieverhalen altijd een gevoelige snaar bij me raken. En ik vermoed dat er een lach en een traan aan te pas zal komen.

A little Life van Hanya Yanagihara: omdat meeslepende levensverhalen me altijd een beetje perspectief bieden over leven en geluk. En dit verhaal over vriendschap, ambitie en verdriet van 4 small-town vrienden in het grote New York als niets minder dan een meesterwerk bejubeld wordt.

White Teeth van Zadie Smith: omdat Smith deze saga over twee families uit Bangladesh en Jamaica in het multiculturele Noord Londen schreef tijdens de rustige momenten tussen het blokken voor haar eindexamens aan Cambridge door. Zomaar eventjes tussendoor. Instant ontzag. En omdat de uitbundige reviews me doen vermoeden dat ik hier blij van ga worden.

Sterke-vrouwen verhalen (dank je Emma <3)

The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood emma: omdat dystopische staatsstructuren (lees: 1984, The Hunger Games, V for Vendetta,…) me altijd een beetje fascineren.

Oranges are not the only fruit van Jaenette Winterson: omdat een coming-of-age-story en het bijhorende in vraag stellen van de normen en waarden waar je mee opgevoed bent erop of eronder is. Geweldig meeslepend of juist verschrikkelijk monotoon. En ik denk dat deze er dik op zal zijn.

 Klassiekers

Tess of the D’Ubervilles van Thomas Hardy: omdat romans die in hun tijd scandaleus waren stiekem leuk om lezen zijn en een love triangle altijd wel een zekere platte entertainmentwaarde heeft. Ok, ook omdat hij vrolijk naar me stond te lonken op het Penguin standje in de luchthaven. (Literatuur is altijd een verantwoorde impulsaankoop, denk ik dan).

East of Eden van John Steinbeck: omdat zowel Emma Watson als de slimme dames en heren van het Nobelprijs comité het een aanrader lijken te vinden. Wat heb je nog meer nodig? Een meeslepend verhaal over de nood geliefd te worden met een vette knipoog naar Adam/Eva en Cain/Abel misschien?

Levensverbeterende schrijfsels

The Big five for life van John P. Strelecky: omdat vakantie altijd het moment is dat ik filosofeer over het leven (zoals je hier ook kan lezen), en bij het zwembad mijmeren over mijn 5 grote levenswensen me gewoon zalig lijkt.

How to be a bawse van Lilly Singh: omdat ik haar over-the-top soort girlpower wel kan smaken, en benieuwd ben of haar hilarische YouToube persoonlijkheid ook vertaalt naar papier.

Tot slot nog eentje om me te wentelen in de schoonheid van onze moedertaal:

Eten met Emma van Herman Koch: omdat ambitie en onvervulde dromen een gruwelijk actueel thema zijn en ontdekken dat je een (oninteressant!) personnage in een boek bent een fascinerende botsing met jezelf moet zijn.

Ik weet het: een ambitieus lange lijst… De lat hoog leggen enzo 🙂 Benieuwd of deze pareltjes hun verwachtingen invullen!

Tot slot wou ik als kers op de leestips-taart nog enkele van m’n persoonlijke favorietjes delen, (waarvan ik denk dat ze een plaatsje op jouw zomerse leeslijst verdienen 😉 ):

We were liars van E. Lockhart: hartverscheurend en meeslepend. En volledig verrassend. Ik had de clou echt maar door op het moment dat Lockhart het gepland had, wat de leeservaring perfect maakte. Eentje waar ik nog af en toe aan terugdenk.

All The Light We Cannot See van Anthony Doerr: las ik twee zomers geleden en heeft me echt geraakt. Hoe mensen onschuldig en puur kunnen zijn, in de meest giftige omstandigheden. Heb ik al aan verschillende mensen cadeau gedaan, gewoon om deze mooie leeservaring te delen.

The Book Thief van Markus Zusak: Elk boekenwormhart zal zich herkennen in het thema van dit aangrijpende relaas: hoe mooie verhalen ook in de hardste situaties het hart kunnen zalven. Het hoofdpersonage Liesel is bovendien een boekenverslindende (en delende!) badass, en dat is simpelweg super cool.

The fault in our stars van John Green. Cliché, tragisch en een beetje zeemzoet. Maar ik heb hem in één dag uitgelezen onder de Italiaanse zon, en zou zo opnieuw aan die dag willen beginnen.

The Happiness Project: ik denk dat dit artikeltje genoeg zegt…

Wat staat er op jullie leeslijst deze zomer? Nog leestips die ik echt in m’n koffer moet proppen voor ik die dichtrits? 🙂

Happy reading! <3

Gentse fashionista met een zwak voor Scandinavische mode, Parijse boetieks en klassieke Britse literatuur. Altijd te vinden voor een citytripje of een vlooienmarkt schattenjacht. Creatieve kriebels te over: bloggen, scrapbooking, fotografie, haken, breien, knutselen,... yes please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?