Hello Sunshine

Scrub je jong met deze easy peasy DIY scrub!

7 juni 2016

DIY scrubGoed begonnen is half gewonnen zeggen ze wel eens. Ook voor je huid is deze regel van pas. Een grondige reiniging en verzorging zijn essentieel om je huid gezond te houden, en let’s face it, we hopen toch allemaal er nog lang als onze jongste zelf uit te zien! Scrubben is een belangrijk onderdeel van die grondige reiniging. Dus ik geef jullie graag enkele tips en tricks over het wat en hoe van scrubben.

Waarom scrubben?
Je huid maakt continu nieuwe huidcellen aan. Ongeveer elke 4 weken vernieuwt de huid zich. Hoewel de oude cellen door het douchen grotendeels verdwijnen, blijven er steeds toch enkele achter. Om ook deze te verwijderen gebruiken we een scrub.

Hoe vaak scrubben?
Iemand met een droge huid hoeft minder vaak te scrubben en kan het perfect houden bij twee keer per maand. Heb je een meer vette huid dan mag je zelfs tot twee keer per week de scrub boven halen.

Extra voordelen van scrubben:
Je bodylotion wordt beter opgenomen wanneer de dode huidcellen weg zijn, dus je huid is beter gehydrateerd.
Je huid heeft minder last van onzuiverheden zoals bv puistjes of ingegroeide haartjes.
Je wordt sneller bruin. Dus voor je op vakantie vertrekt, zeker nog even goed scrubben!

Je kan een scrub tegenwoordig in elke drogist of zelfs supermarkt vinden (let wel, niet elke scrub is geschikt voor zowel gezicht als lichaam), maar omdat we zo fan zijn van lekker zelf dingen doen, hebben we voor jullie een leuk DIY scrub receptje!
En extra voordeel daarvan is dat je deze scrub voor zowel je gezicht als je lichaam kan gebruiken!

DIY SCRUB RECEPT

DIY scrubIngrediënten:
– 3 eetlepels olijfolie (de soort die je gebruikt op een salade, niet de soort die je voor het bakken gebruikt 😉 )
– 2 eetlepels honing (hier kan je zowel vaste als vloeibare honing gebruiken, hoewel vloeibare iets makkelijker te mengen is)
– ½ kop suiker (maakt niet uit welke soort, maar hoe ruwer de korrel hoe groter het scrub effect)

That’s it, mengen en smeren maar! Breng de scrub aan terwijl je zacht masserende bewegingen maakt om zo alle dode huidcellen mee te krijgen.

Nog een leuk weetje over honing: smeer pure honing op je huid, laat even inwerken en spoel daarna af met lauw water. Enter gehydrateerde en gereinigde huid 😉

Photography by Marta

Voor Carina begint de dag pas echt als er koffie aan te pas komt. Thuis is ze het enige meisje in een nest vol mannen maar dat vindt ze stiekem alleen maar geweldig. Moest het mogelijk zijn, zou ze overleven op enkel pizza en sushi voor de rest van haar dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?