Hello Sunshine

GIVEAWAY: Een portret van jezelf door Lobke Rondelez (aka Redlobster)

8 juni 2016

WIE IS LOBKE RONDELEZ? 
Lobke Rondelez is een illustrator die onder de naam Redlobster werkt. Ze maakt illustraties in opdracht voor heel uiteenlopende klanten (bedrijven, verenigingen, overheden, …). Haar inspiratie haalt ze vooral uit alledaagse dingen: boeken, magazines, een praatje, de mensen rondom haar, … Lobke: “Elk verhaal – hoe klein dan ook – is leuk om te illustreren.”

Wij gingen een kijkje nemen behind the scenes en vroegen Lobke de kleren van haar lijf…

lobkeWAAR GEBEURT HET ALLEMAAL? 
“Mijn werkruimte bestaat uit twee aparte ruimtes: een werkkamer met al mijn materiaal (potloden – krijtjes – verf – papier – …), waar ik illustraties maak op papier. In de tweede ruimte staat mijn bureau met computer en scanner waar ik al het digitale werk doe en klanten ontvang.”

ILLUSTRATIES MET HUMOR
Lobke probeert in al haar werk (als dat nu vrij is of in opdracht van iemand) op zoek te gaan naar de gepaste techniek en de vormen en kleuren bij wat ze wil vertellen. Ook humor kan zeker niet ontbreken.

Soms moeten opdrachten voor klanten echter heel snel gaan, en dan valt ze terug op het arsenaal technieken die ze al kent en snel kan toepassen. Al vindt ze het fijner om haar tijd te nemen en om grondig onderzoek te doen en te testen, schetsen, proberen,… om dan tot iets heel nieuws te komen voor de klant of haarzelf.

lobke drawingHOE ZIET EEN TYPISCHE DAG ER VOOR JOU UIT? 
“Ik ben geen nachtraaf. Ik heb een heel gewoon ‘ kantoormensen’ ritme: ’ s ochtends doe ik een ritje met mijn fiets naar de onthaalmoeder met mijn zoon, om dan terug thuis te komen en aan de slag te gaan. Dan illustreer ik op papier in mijn werkkamer. In de namiddag verwek ik illustraties digitaal, beantwoord ik mails en pak ik nog wat andere zaken aan op mijn lijstje.’ s Avonds ga ik lopen om de volgende dag terug met een fris hoofd te kunnen starten.”

WELK ADVIES ZOU JIJ BEGINNENDE ZELFSTANDIGEN IN DE CREATIEVE SECTOR GEVEN? 
“Als beginnend creatieve zelfstandige maakte ik een grote fout: ik bood zowel vormgeving, webdesign als illustraties aan, wat in de praktijk neerkwam op heel veel vormgeving en heel weinig illustraties maken. Ook propte ik mijn agenda helemaal vol met werk, zonder na te gaan of het dat wel was wat ik wou. Probeer dus niet angstvallig je agenda te vullen met ‘ ander werk’ , maar ga voor waar jij goed in bent en investeer daar veel tijd in! Hoe moeilijk die weg soms ook is, de voldoening is achteraf veel groter.”

LobkeEEN GOUDEN TIP VAN LOBKE VOOR BEGINNENDE CREATIEVE ONDERNEMERS:
“Bouw je portfolio op, steek zoveel mogelijk tijd in wat jij goed kan en wordt daar nog beter in. Probeer dat consequent op te bouwen en er ook consequent mee naar buiten te komen (op jouw website en in de sociale media). Vroeg of laat word je opgepikt en anders heb je een mooi portfolio!”

WAT & HOE KAN JE WINNEN?
Stuur een foto van jezelf voor 17 juni via facebook of mail (hello@hellosunshine.be) en Lobke kiest het leukste portret om te illustreren. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop!

 

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?