Hello Sunshine

Heleens leukste adresjes in Lissabon

19 juni 2016

HELLOSUNSHINE-LISSABONTEST

Mijn allereerste blogpost ooit, spannend…! En juist daarom wil ik jullie graag meenemen naar een leuk tripje dat ik gemaakt heb in maart met mijn lief.  De eerste echte zon van het jaar op je gezicht, ZALIG! En dat Lissabon een leuke stad is, maakte het uiteraard alleen maar beter.

Als vriendinnen of collega’s me vragen wat je absoluut moet doen, dan geef ik deze 5 toppers door:

1. Raak gefascineerd door mooie wandtegeltjes, de Azulejos. Je vindt ze in zoveel kleuren en motiefjes dat ik er een heel foto album mee kan vullen!

2. Een klassieker, maar ook een echte must: Pasteis de Belem. Op een aanraden van een collega hadden we er direct voldoende besteld om maar 1x in de rij te moeten staan. 4 pasteitjes per persoon is misschien een beetje overdreven, maar de nog lauwe crème in een luchtig deegje zijn de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

3. Je kan overal lekker en heel betaalbaar eten, maar een speciaal adresje is toch wel “A Cevicheria”. Na een hele dag bergop en bergaf wandelen hadden we honger en waren we nog op tijd om een plaatsje aan de bar te bemachtigen (wil je je eerst opfrissen, reserveer je best een tafeltje, want het wordt er druk). Start zeker met de Pisco Sour. Je ceviche wordt vers voor je neus gemaakt, en de chef geeft je zoveel uitleg als je wil. En voor de vrouwen onder ons: je ogen worden ook verwend 😉

4. Heb je voldoende tijd? Neem dan zeker de trein naar Cascais, een kust stadje op 40 min van Cais de Sodre. Een wandeling langs de kustlijn en een mezze op het dakterras van “House of Wonders” geven je voldoende positieve energie voor de komende werkweken.

HeleenVerlinde-Lissabon5. Eindig je dag binnen de muren van het Castelo de Sao Jorge bij een klein kraampje “Wine with a view”. De wijn is zeker niet de beste die ik in mijn leven gedronken heb. Maar de ervaring was des te beter: perfecte zonsondergang, zicht over de stad en de Taag, en een wijntje om samen romantisch uit te drinken. Leuke extra is dat je het onbreekbare glas mag houden als herinnering.

Foto’s: Juan Wyns & Heleen Verlinde

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

30-something idealiste met Brugse roots. Alpronista in hart en nieren. Als fervente reiziger heeft ze al best een heel stuk van de wereld gezien. Zuid-Amerika staat momenteel bovenaan haar verlanglijstje. Ze is bezeten van projecten organiseren van A tot Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?