Hello Sunshine

Vijf dingen die je zeker moet doen in Parijs

3 juli 2016

Parijs is een echte aanrader voor de fashionista’s en lovers van all things pretty onder ons! Ook de interieur fanaten kunnen hun hartje ophalen in deze mooie historische stad met ontelbaar veel prachtige gebouwen.

parisMaar waar te beginnen als je de stad voor de eerste maal bezoekt? Hier zijn mijn do’s & dont’s:

Do’s:
– metro: je komt overal supersnel en met de handige ‘Metro’ app weet je in een oogopslag welke lijn je waar moet nemen
– uit eten: voor elke maaltijd vind je voor elk budget leuke plaatsen

Dont’s:
– hoge hakken: ja, voor een avondje uit eten, nee, om de stad te ontdekken
– betalen voor elke bezichtiging: de meeste plaatsen zijn al fantastisch om te bezoeken zonder dat je extra toer doet waar je voor moet betalen
– oplichters: laat je niets aansmeren of tegenhouden door mensen op straat, Parijs heeft een overvloed aan oplichters die elke dag met nieuwe ideëen komen om je op te lichten

Parijs heeft zo veel bezienswaardigheden dat het soms moeilijk kiezen is waar te beginnen, dus ik help jullie graag even op weg met mijn (voorlopige :-p) top 5:

#1 LOUVRE BY NIGHT. Waar je overdag op de koppen kan lopen aan het Louvre, is het ‘s avonds een pak rustiger. Extra leuk is dat alles mooi verlicht is en het er nog magischer uitziet.

paris#2 EIFFEL TOREN. Cliché, maar een must-see. Je kan Parijs niet bezoeken zonder even vol bewondering naar deze statige dame te staren. En ben je er met je lief/vriend/man? Dan moet je zeker gaan kussen onder de Eiffel toren gevolgd door een ritje op de carrousel 🙂 City of love en zo 🙂 Tip: Wil je de drukte vermijden? Ga dan ‘s ochtends vroeg (talking sunrise here) al naar de Trocadero, het platform vanwaar je een prachtig zicht hebt op de toren. De mooie foto’s die het oplevert maken het vroeg opstaan extra waard.

HS-5thingstodoinParis-056#3 PONT DE BIR-HAKEIM. Wie op zoek is naar de ideale plaats om wat outfit foto’s te snappen (let’s be honest, don’t we all :-p), en ook nog eens te genieten van een mooi zicht op het water met de Eiffel toren in de verte, mag dit plaatsje zeker niet missen. En win-win, in de buurt zijn veel leuke resto’s en koffiebars 🙂

paris outfit #4 GALERIES LAFAYETTE. Ga je rond kerst naar Parijs, dan mag je zeker de prachtige decoratie in het midden van de galerij niet missen. In elk ander seizoen: shop till you drop :-p En voor de mommies out there die het niet kunnen laten een souvenir mee te nemen voor het thuisfront, rond kerst verandert de speelgoed afdeling in een echte sprookjeswereld.

paris#5 MONTMARTRE. Op de heuvel achter de Sacré-Coeur vind je dit pittoreske kunstenaars plaatsje. De liefhebbers van kunst kunnen hier eindeloos snuffelen tussen schilderijen, aquarellen en zoveel meer met zichten van Parijs. Je kan er je eigen portret laten maken, of je kan gewoon de artistieke sfeer opsnuiven tijdens het genieten van lekker eten of een drankje. Neem zeker ook eens een kijkje bij La Maison Rose. Tip: wil je niet lastig gevallen worden door de leurders aan de Sacré-Coeur, neem dan niet de trappen, maar loop een straat verder en ga zo naar boven.

parisNog enkele leuke eetadresjes:

CLAUS (14 Rue Jean-Jacques Rousseau, 75001 Paris14 Rue Jean-Jacques Rousseau, 75001 Paris) Ontbijt en lunch, wel best vooraf reserveren. De beste koffie die ik in Parijs gedronken heb. Oh en de pastries zijn ook beyond lekker :-p

HS-5thingstodoinParis-035PIZZA FIORENTINA (7 Boulevard de Grenelle, 75015 Paris)
Low budget Italiaans restaurant. De pizza’s en pasta’s zijn overheerlijk en je kan er niet weggaan zonder te proeven van de tiramisu of de citroentaart :-p

HS-5thingstodoinParis-086LA PAVILLION DE LA FONTAINE, Jardin du Luxembourg (Jardin du Luxembourg, 75006 Paris)
Een heerlijk plaatsje in de stadse natuur waar je zowel binnen als buiten kan genieten van een lekkere burger met frietjes en nog zoveel meer.

HS-5thingstodoinParis-063

Bewaren

Voor Carina begint de dag pas echt als er koffie aan te pas komt. Thuis is ze het enige meisje in een nest vol mannen maar dat vindt ze stiekem alleen maar geweldig. Moest het mogelijk zijn, zou ze overleven op enkel pizza en sushi voor de rest van haar dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?