Hello Sunshine

Baby Laundry 101

16 juli 2016

Knuffel je baby, maak duizenden foto’s en fuck the rest. De vaat, opruimen, …  laat het allemaal liggen! Dat is het advies dat ik kreeg toen ik zwanger werd. Een super goeie raad. Ik knuffel Fer totdat hij mij wegduwt, en er staan al zeker meer dan 5000 foto’s van hem op mijn computer.

Het tweede deel van het advies is een beetje moeilijker. Want vroeg of laat haalt de realiteit je in onder de vorm van een grote berg vuile kleren. ELKE DAG! Echt waar!
baby laundryLaten we één ding duidelijk maken voordat ik verder ga. Ik ben geen Martha Stewart. Huisvrouw van het jaar ga ik nooit worden. Het enige waar ik echt goed in ben, is koken. De rest van het huishouden, nou, ik ga het niet verbloemen, ik bak er niks van! Ja, I suck. Poetsen kan ik niet (ja ja, ik ben Pools), en in wassen zou ik mij ook geen expert durven noemen. MAAR ik kan wel toegeven dat dat wassen op dit moment toch veel beter gaat. 2 maanden geleden kreeg ik een nieuwe Samsung AddWash Wasmachine (een wasmachine waar je op elk moment was aan kan toevoegen, no kidding! Ben je zelf mama dan begrijp je waarom dit SUPER DUPER tof is!) en in de laatste 10 maanden heb ik zeker veel ervaring opgedaan in wassen (lees DAGELIJKS!!!!). En blijkbaar heb ik ook iets geleerd omdat de tijd dat ik aan wassen kwijt speel nu gehalveerd is (ok, het feit dat ik een awesomesauce wasmachine heb, helpt dus ook).

baby laundryHIER ZIJN MIJN BESTE TIPS MET EEN BEETJE WASMACHINE PORN:

1. NIEUWE KLEREN: was ALTIJD de nieuwe kleren! Er kunnen stoffen inzitten die je baby’s huidje irriteren. In de eerste weken, strijk je best ook alle kleertjes omdat je dan een groot gedeelte van de overgebleven bacteriën doodt. (Ik weet het, de eerste weken zijn de moeilijkste voor nieuwe mama’s en dan komt de strijk er ook nog bij… Dus vroeg het aan de kraamverzorgster als je er eentje heb, zo niet, je man kan ook wel strijken hoor!).

2. APART OF SAMEN? In het begin waste ik de volwassenen kleren apart en de kleren van Fer ook apart. 2 verschillende wasmiddelen, 2 keer dezelfde kleur wassen… wie heeft er daar tijd voor? Ik niet. Omdat de Samsung AddWash wasmachine een trommel van 12kg heeft  (I like big trommels and I cannot lie), begon ik dus mijn kleren (vooral mijn basics zoals T-shirts, sokken enzo) samen met de babykleren te wassen. En dat gaat perfect! Wil je dat ook doen, gebruik dan zeker een babywasmiddel om alles te wassen of een biologisch wasmiddel zonder parfum.

3. VLEKKEN! Als je baby’tje een vlek maak, veeg het meteen weg met een babybillendoekje voordat je de kleertjes in water of in wasmachine doet. Het werkt niet alleen op babykleren natuurlijk, ik begon het ook te doen met mijn eigen kleren (billendoekjes zijn ideaal voor veel meer dingen dan billen en vlekken, maar daarover later meer in een aparte post.) Voor de vreselijke borstvoedings kakavlekken, er is niets beter dan Dr. Beckmann vlekkenzeep. Zo heb ik super veel kleren gered van de vreselijke kakadood (call me a superhero if you want!). Ik maak ook bijna elke keer gebruik van de EcoBubble technologie in mijn Samsung wasmachine en zo moet ik eigenlijk behalve de billendoekjes geen vlekken verwijderaar gebruiken, de technologie zorgt dat het wasmiddel omgezet wordt in schuim, dat de stof snel binnendringt en vuil en vlekken heel eenvoudig verwijdert. Woop!

3. WASVERZACHTER JA OF NEE? Omdat baby’s huidje heel gevoelig is, is het best om de eerste maanden geen wasverzachter te gebruiken. Wil je wel dat de kleertjes toch lekker zacht zijn? Doe een scheut natuurazijn in het bakje van de wasverzachter! Azijn is een perfect alternatief omdat het kalk oplost.

Heb je ook tips? Deel ze dan in de comments!

HAPPY LAUNDRY! 

Tekeningen: Lobke / redlobster

Marta is een pathologische hummus-eter die dagelijks hydrateert met groene thee, zelfgemaakte limonade en soy iced latte. Deze kersverse mama vindt haar life toch nog fabulous al is het vol met kakapampers en slapeloze nachten! Na twee kookboeken, ‘Fourplay’ en ‘Limonade’, is ze nu toe aan haar derde boek, ‘DIY Baby’.

2 reacties op “Baby Laundry 101”

 1. Kelly zegt:

  Handige tips met een baby die er nu wel heel binnenkort aankomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?