Hello Sunshine

Fabulous sunday with ‘the girls’ – deel 2

Voor onze ‘fabulous sunday’ (lees hier deel 1) vonden we het een ideaal moment om met mooi opgemaakte gezichtjes (thank you, Yoni!) een heuse vriendinnenshoot te plannen. Maar hoe kan je je het best voorbereiden op zo’n shoot?

3A2Hier een paar tips & tricks:
Kies een thema en maak een mood board zodat iedereen op dezelfde golflengte zit. (Hello to our best friend Pinterest!) Leuke thema’s zijn er met hopen: romantisch, bohemian, pastel, tropical, retro,…
Als je je thema gekozen hebt, kan je beginnen met de kleding en accessoires bij elkaar te sprokkelen. Spreek met elkaar af welke spullen jullie meebrengen en vooral welke stijl en kleuren. Neem liever te veel dan te weinig mee, zo kunnen jullie onderling met elkaar switchen indien nodig en zo jullie outfits perfect op elkaar afstemmen. Ga voor comfortabele kleding, je wil niet ongemakkelijk op de foto staan als je jurkje te kort is of je je borsten moet verbergen.
Make-up is onder controle maar hebben jullie al aan een leuk kapsel gedacht? Laat iemand helpen die handig is in dat soort dingen of maak een leuk kapseltje op voorhand thuis. Experimenteer dus zeker niet vlak voor een fotosessie, it’s doomed to fail!

45A1A3 De juiste attributen kunnen de foto’s nog net dat beetje cooler maken. Breng dus van alles leuks mee dat je thuis nog liggen hebt, zoals picknickdekentjes, kussens, muziekinstrumenten, oude objecten, haarversiering en sieraden,… die passen bij jullie thema.
Het is de taak van de fotograaf om je goed in beeld te krijgen. Ikzelf sta gek te doen achter de camera en tracht zo het model op haar gemak te doen voelen. Eigenlijk amuseren we ons gewoon te pletter en nemen we er ondertussen leuke foto’s van. Er is dus geen reden om zenuwachtig te zijn!
Al wie in België woont, weet dat je rekening moet houden met… regen! Kies dus voor een leuke buitenlocatie, maar plan ook zeker een binnenlocatie moesten de weergoden je niet goed gezind zijn.
Don’t forget snacks & drinks! Soms kan een shoot eens uitlopen and we don’t want hangry women on a picture, do we?

26-28Have a fabulous photoshoot, darlings!

Fotografie: Femke Leemans

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Femke is een red lipstick freak en omringt zich het liefst van al met dingen die esthetisch verantwoord zijn. Als multi-passionele creatieveling kan ze maar moeilijk één richting inslaan. Daarom kiest zij er doodleuk voor om gewoon alle inspirerende projecten aan te nemen die haar 'prikkelen'; gaande van ontwerp, fotografie, interieur/deco tot event planning of diy-projecten.

Eén reactie op “Fabulous sunday with ‘the girls’ – deel 2”

 1. Nicky zegt:

  Leuk!! Resultaat is top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?