Hello Sunshine

MONYAY GIVEAWAY: MAD ABOUT MATS

25 juli 2016

Wij waren al best wel into leuke matten maar MAD ABOUT MATS maakt onze liefde voor vloerkleren compleet! We ontmoetten de Kortrijkse Anne-Helena Degandt (23) en ze vertelde ons hoe MAD ABOUT MATS ontstond.

packaging (2)Anne-Helena: “Mijn oudste broer (ik heb er 5 en ook één zus) werkt al al 10 jaar in de textielsector. Hij zag de kans om een eigen label te starten, maar had er niet echt tijd voor dus liet hij het project volledig over aan mij. Vandaag is het merk dus in mijn handen en is mijn broer mijn producent. Hij ondersteunt me natuurlijk waar nodig en bij vragen kan ik altijd bij hem terecht. Natuurlijk heb ik lang getwijfeld over deze kans. Ik was bang dat het op lange termijn negatief zou zijn voor de familieband. Omdat ik tijdens sollicitaties telkens opnieuw teleurgesteld werd door het gebrek aan creativiteit in een job, heb ik de kans toch met beide handen gegrepen en ik heb er tot op vandaag nog nooit spijt van gehad!”

Wat was de grootste uitdaging bij het opstarten van MAD ABOUT MATS?
Anne-Helena:
“Ik was net 22 jaar geworden toen ik begon met MAD ABOUT MATS. Dat was de moeilijkste fase. Mijn vriendinnen studeerden nog allemaal en gingen nog vaak uit, terwijl ik me moest concentreren op het opstarten van mijn merk en geen tijd had om ’s avonds veel weg te gaan. Ook de eerste contacten die ik legde waren soms wat stuntelig omdat ik geen ervaring had in de branche en omdat ik al te vaak gezien werd als ‘jong en onwetend’ door mijn leeftijd. Intussen ken ik mijn matten door en door en kan ik al meer mijn mannetje staan, maar toch is het niet altijd evident. Ik ben ook nooit de meest extraverte persoon geweest, maar mijn deelnames aan de beurzen (Maison & Objet Paris en Ambiente Frankfurt) hebben me hier enorm laten in groeien.”

Wanneer wist je dat het goed zat?
Anne-Helena:
“Toen ik begon met MAD ABOUT MATS had ik geen verwachtingen. Ik zou het op me af laten komen en zien welke kant het op zou gaan. Tijdens de eerste maanden moest ik zodanig veel informatie opnemen en moest de naam, de huisstijl, etc vastgelegd worden. Dit waren allemaal beslissingen die belangrijk waren en dus veel tijd in beslag namen, waardoor ik niet veel tijd had om na te denken over de groei van het merk. Het was eigenlijk tijdens mijn eerste deelname op Maison & Objet dat ik de vibe voelde. Dit was het! En op dat elan moest het doorgaan. Hoewel het soms erg zwaar is – vooral fysiek dan met het inpakken van de orders – haal ik enorm veel voldoening uit MAD ABOUT MATS. Er komt zoveel bij kijken waardoor er echt een grote variatie in mijn werk zit: de ene dag zit ik in mijn magazijntje in te pakken, de andere keer zit ik een hele dag op bureau mailtjes te doen en ben ik bezig met nieuwe collecties of social media en de andere keer ben ik op baan op zoek naar leuke verkooppunten of zit ik een weekje op de beurs.”

dante2Wat wil je graag bereiken?
Anne-Helena:
“Mijn droom is dat MAD ABOUT MATS een gevestigde waarde wordt in de decoratiemarkt en ik zal dan ook alles doen om die droom waar te maken. Ik ben er echt van overtuigd dat ik een product heb dat noodzakelijk is in ons dagelijkse leven. Iedereen heeft minstens 1 vloermat in huis, waarom zouden ze dan niet gaan voor een fashionable/trendy exemplaar? Mensen vragen mij soms waarom ze voor MAD ABOUT MATS moeten kiezen ipv de concurrenten. Ik laat ze dan gewoon voelen aan ‘mijn matten’ en vaak is dit voldoende. De kwaliteit is uniek! Daarom heb ik ook altijd een mat liggen in mijn auto ;)”

What’s next?
Anne-Helena: “Nu is het aftellen naar de volgende Maison & Objet-beurs in september. Mijn mama gaat altijd mee, omdat heel zwaar is als je daar zo alleen op je stand staat een hele week. Mensen trekken mensen aan, dus als ik bezig ben met een klant, dan geeft mama andere bezoekers al een eerste kennismaking met de matten. We zijn een gouden duo, al zeg ik het zelf. Ze is mijn grootste fan en dat geeft me extra zelfvertrouwen.”

josie copy3WAT MOET JE DOEN OM EEN ‘MAD ABOUT MATS’ VLOERMAT TE WINNEN?
Vertel onder onze facebook of instagram post welke van deze twee leuke vloermatten je graag wil winnen en welke ruimte je ermee wil pimpen. (Foto’s zijn uiteraard welkom!)

*Deelnemen kan tot zondag 31 juli. De 2 winnaars maken we bekend op maandag 1 augustus op onze facebook pagina.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?