Hello Sunshine

Als dochterlief net zoals mama wilt zijn

17 augustus 2016

Je ziet het overal, schattige plaatjes van perfect gematchte mama & dochter… en telkens opnieuw denk ik eenvoudigweg: ‘de mooierds! Je komt het tegen op Pinterest, Facebook en in magazines… Het is een schattige manier om de moeder-dochter band te showen & samenhorigheid te creëren.

14037333_10154339547724647_258373999_oDochtertje-lief vindt niks leuker dan mijn kleren/schoenen te passen, dezelfde haartooi te krijgen als haar mama en ook de weg naar m’n make-up tas heeft ze gevonden. Jawel, dat heeft ze allemaal al haarfijn uitgeprobeerd (lees: misbruikt), en het eindresultaat was bijzonder… slik… origineel! Gelukkig heb ik ‘ter bescherming’ van mijn arme (dure) make-up en diens omgeving, al een maatregel kunnen treffen: een klein tasje met mijn afgedankte beauty spulletjes, staaltjes en kinderproducten heb ik demonstratief in de kast op haar ‘grijphoogte’ geplaatst. De eerste make-up is me dankbaar. ‘Testen’ mag de mini-me gerust nog eens doen van mij, maar dan tijdens de dagen dat er véél tijd is en weinig evenementen op de agenda. Hoewel, bij sommige uitjes geef ik haar wel eens de kans zichzelf ‘mooi’ te maken: wat vaseline op de lipjes en heel uitzonderlijk gun ik haar een likje mascara die haar trotse blik nog extra doet uitkomen. Die glimlach nadien is goud waard!

Eveneens rommelt dochterlief graag in mama’s garderobekast. Ook stuks die te drogen hangen, lijken haar fantastische prinsessenkleren – waar ze graag minutenlang voor de grote spiegel in de hal mee paradeert. Een echt ‘meisje meisje’ dus! Net zoals ik toch ook wel grotendeels ben… en aan de mama’s (en papa’s) onder ons: is het niet geweldig een stukje van jezelf te (h)erkennen in je kind?

Zo is het gekomen, dat we gelijkaardige outfits hebben. Eerst had ik het nochtans zelf niet opgemerkt, maar door af en toe voor de lens van een goede vriendin te staan, zocht ik naar matchende stuks voor dochterlief en ikzelf. Wat bleken er veel mogelijkheden te zijn! Tegenwoordig doe ik het vaak al bewuster, naar spullen zoeken/shoppen die bij elkaar passen, maar geloof mij: ’t gaat echt gemakkelijker dan je denkt. Het is een schattige manier om de moeder-dochter band te showen & samenhorigheid te creëren. Wel vind ik het belangrijk dat m’n meisje zich naar haar leeftijd blijft kleden en ikzelf helemaal niet ‘kinds’ hoef te gaan. Let wel: dit is niet zo heftig als je denkt! Vaak gaat het enkel over een kleur, schoenen of een print.

Ik voel me gecharmeerd dat dochterlief vaak ‘net zoals mama’ wilt doen of zijn en ook in de ‘zelf doen’ fase is. Het zorgt voor grappige taferelen, stuntelende stoten, prachtige conversaties en gewoonweg onvervangbare herinneringen. Zolang het kind maar ‘kind’ mag zijn en er niets opgedrongen wordt, lijkt het mij fijn hen de wereld te laten ontdekken en hun eigen mening te laten vormen. Wat is er mis mee, dat ze willen uittesten wat ze het vaakst zien bij hun grote idolen (meestal mama of papa) en eigenlijk gewoon heel onschuldig is? Kopieergedrag is het mooiste compliment, maar ook hetgeen waar we meeste moeten bij stilstaan: (kleine) kinderen zijn meestal niet geweldig goed in luisteren, maar wel bijzonder snel in imiteren. Daarom tracht ik een voorbeeld te zijn, op elk gebied, zo goed en zo kwaad het kan.

Qua stijl zijn we alvast op goede weg!

 

Hieronder enkele voorbeeld-foto’s van de matchende outfits en waar ik toen op heb gelet:

dochterlief
Deze outfit was niet met opzet ‘gematcht’ gekocht. Het is wel een ideaal voorbeeld van hoe je passende items in de kast kan hebben liggen en kunt bij elkaar passen zonder dat het ‘too much’ is.
Beiden dragen we een bleek denim jasje, waar ik dat van m’n meisje iets speelser maakte met vrolijke buttons. Waar dochterlief als bovenstuk voor meisjesachtig lichtroze gaat, kies ik als volwassene voor wit. Om de aandacht vooral op mini-me te vestigen, draagt ze ook een leuke haaraccessoire en een broekje met print, terwijl ik voor een neutrale zwarte skinny ging. Tenslotte had ik toevallig een sjaal liggen in dezelfde kleuren als m’n dochtertje haar broekje, let wel op het feit dat de hoofdkleur van mijn sjaal lichtroze is, terwijl haar broek als hoofdkeur grijs is: hetzelfde, doch ietsje anders.

dochterlief

Beiden gaan we voor de ‘girly’ look! Lichtblauw is hierbij de hoofdkleur, maar mijn bovenstuk is een tint lichter dan dat van dochterlief. Daartegenover is het flamingo-detail op mijn blouse exact dezelfde kleur als het riempje van haar jurkje. Aangezien mini-me witte convers en sokjes droeg, koos ik voor een rok in een gelijkaardige tint en dito studs in de oren. Om verder geen aandacht van de outfits weg te trekken trok ikzelf nude sandaaltjes aan. Ook is het leuk dat we beiden een vrolijke, maar toch totaal andere print dragen!

TIPS:
∙ Vooraleer je wild gaat shoppen, kijk eerst in jullie eigen garderobe. Gelijkaardige kledingstukken zijn makkelijker te vinden dan je denkt. Dit hoeven niet speciaal de ‘beste’ of ‘meest originele stuks’ te zijn. Denk aan jeans, blouses, T-shirtjes in alle kleuren met de meest uiteenlopende patronen enz…
∙ Enkele terugkomende kleuraccenten doen al heel wat: denk aan (haar) accessoires zoals speldjes, sjaals, buttons…
∙ Als je een kleinere (schoen)maat hebt zoals ik, is het echt geen schande om ook zelfs eens te kijken in de kindercollectie. Schoenen vanaf maat 26 zijn vaak te vinden tot maat 38 (en laat 38 nu toch nét mijn schoenmaat zijn! (GE-WEL-DIG)
∙ Ben je een beetje handig? Wees dan niet bang om knoopjes te vervangen en te gaan voor een tint die meer terugkomt in de andere outfit. Ook strijkapplicaties etc. bieden mogelijkheden!
∙ Ga niet voor ‘te’ – wees nog altijd dat tikkeltje anders, hetzelfde jurkje is best schattig, maar het is leuker ‘gematcht’ te zijn alsof het niet helemaal de bedoeling was.
∙ In denim is het eenvoudig gelijkaardige stuks te vinden: een jeansjasje, spijkerbroek of hemdjurkje… heel dankbare items!
∙ Riempjes kan je heel eenvoudig zelf maken door een lint te gebruiken!
∙ Kies altijd één stuk dat je zeker wilt gaan aantrekken, zoek dan de bijhorende stuks van de rest van de outfits er bij.

Sarah was in een vorig leven een halve nomade die door haar opleiding toerisme zowat overal haar thuis vond. Nu is haar hart echter verknocht aan Gent, waar ze ook haar eigen stekje vond, wat schijnbaar niet meteen zal veranderen! Als creatieve, single mom staat haar dochtertje op de eerste plaats en als onafscheidelijk duo verkennen ze alle mogelijke evenementen, festivals en plekjes in Gent tot ver daarbuiten. Naast een drukke mama, is Sarah ook een bezige (sociale) bij met een groot en luisterend hart voor haar dierbaren. Verder maken shake-momentjes op Electro-Swing muziek, kokkerellen voor vrienden en spontane bezoekjes haar extreem gelukkig en energiek.

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?