Hello Sunshine

OH NO… CHUB RUB!

26 augustus 2016

DSC_8041-BDe zomer vraagt om zwierige rokjes en vrolijke kleedjes, sexy bikini’s en korte shortjes. Maar helaas is het niet altijd glitter & glamour op zwoele dagen. Door de stijgende temperaturen hebben velen onder ons dan namelijk last van ‘chub rub’… chub WHAT? ‘Chub rub’ is het schuren van de transpirerende huid op gevoelige plaatsen en voornamelijk je dijen, wat behoorlijk pijnlijk en ongemakkelijk kan zijn. Met zelfs branderige schaafwonden tot gevolg! 
Vermageren hoeft niet, want als je met dit ‘probleempje’ kampt heb je het vooral te wijten aan je lichaamsbouw… en daar kunnen we jammer genoeg niet al te veel aan veranderen! 

Geen paniek! Er bestaan wél hulpmiddeltjes om de pijn te verzachten en misschien zelfs te voorkomen. Ik ging alvast op onderzoek uit!

CHUB RUB HACKS:
∙ Draag een shortje, fietsbroekje of figuur corrigerend ondergoed onder je zwierige rokjes of kleedjes en het probleem is al snel verholpen. Bij Sarah’s Sweeties & Sloggi kan je er alvast verschillende soorten vinden!
∙ Gebruik talkpoeder en breng hem aan op vochtige plekken op je huid. Talkpoeder heeft een verkoelend effect en vermindert de jeuk. Ook een aanraden is ‘Silky underwear’ suting powder van Lush.
∙ Nog niet geprobeerd, maar voor de naughty ladies out there; ‘bandelettes’ blijken ook geweldig goed te werken doordat ze voor een barrière zorgen tussen je dijen en ze zijn nog sexy ook!
∙ Een body patch is een elastische pleister die als een tweede huid werkt en die je op potentieel zere plekken kan aanbrengen. Je kan ze verschillende keren gebruiken, wassen en ze zijn speciaal ontworpen om wrijving van een geïrriteerde huid tegen te gaan.
∙ Om overmatige transpiratie van de dijen te voorkomen, kan je deodorant aanbrengen aan de binnenkant van je dijen. Doordat je minder zweet, verdwijnt ook het schurende effect en het bijkomende ongemak.
 Down to earth Amy Schumer deelde deze tip met heel haar instagram-volgers en daar zijn we haar heel dankbaar voor. Extra pluspunt: het ruikt ook nog eens lekker fris!
∙ Smeren smeren smeren! Met crèmes zoals Vevina leg je een beschermlaag op je huid. De crème is waterresistent en zweet heeft geen invloed op de werking. Genoeg crème dus voor een prachtige zomer!

Dit waren een paar van de anti-schuur trucjes die ervoor zullen zorgen dat je geen of minder last hebt van chub rub deze zomer! Hoe pak jij dit probleempje aan? We’d like to know!!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Femke is een red lipstick freak en omringt zich het liefst van al met dingen die esthetisch verantwoord zijn. Als multi-passionele creatieveling kan ze maar moeilijk één richting inslaan. Daarom kiest zij er doodleuk voor om gewoon alle inspirerende projecten aan te nemen die haar 'prikkelen'; gaande van ontwerp, fotografie, interieur/deco tot event planning of diy-projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?