Hello Sunshine

Granola brunch

8 september 2016

8 Een tijdje geleden deden we een Floom Monyay, met vele yummie granola’s. Ideaal als je net als ik meestal te lui bent om zelf je granola te maken, maar wel net genoeg tijd hebt om er lekkere hapjes mee om te toveren.

Daarom vroeg ik aan Julie van Floom enkele makkelijke receptjes met granola mee te brengen naar mijn keuken. Ideaal voor een superdeluxe brunch, of gewoon ontbijt, lunch of een dessertje. Makkelijk en fun om te maken, wij hadden alvast een superleuke tijd in de keuken en erna aan tafel!

 

EERSTE HAPJE, OF OOK GEWOON ALS ONTBIJT

3 Ingrediënten (voor 2 porties)
1 nectarine 6 aardbeien 5 el/120g soja alternatief voor yoghurt 4 el/90 g FLOOM granola (vb. Fruit & Nuts of Matcha & Pumpkin) 50 cl water 1 kaneelstokje 1 cm gember in fijne stukjes gesneden

1 Bereiding
Breng het water in een hoge pot aan de kook samen met de honing, het kaneelstokje en de fijngesneden gember.
Ontpit de nectarine en snijd 3/4 van de vrucht in smalle partjes van ongeveer 1 cm dik. Voeg toe aan het kokende water en laat koken tot ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de rijpheid van de nectarine kan dit tot 10 minuten duren. Haal ze door een zeef, verwijder het kaneelstokje en de fijngesneden gember en laat afkoelen. Snijd enkele aardbeien en de overschot van de nectarine in blokjes en zet opzij. Neem glazen potjes en plaats enkele partjes gepocheerde nectarine op de bodem en daarbovenop een laagje soja yoghurt en enkele eetlepels FLOOM granola. Werk af met de blokjes aardbei en nectarine en wat kokosrasp bovenop. Enjoy!

 

TWEEDE HAPJE, OF OOK GEWOON ALS LUNCH

4 Ingrediënten (voor 2 porties)
4 blaadjes radicchio of ijsbergsla 1/4 broccoli, in roosjes 1/4 bloemkool in roosjes 1 sjalot, fijngesneden 1/2 citroen, sap en zeste 100 g feta kaas 50g quinoa 1 el kokosolie 30g amandelen, geroosterd en grof gehakt 30g FLOOM Hemp & Spices granola 4 takken verse koriander, fijngehakt 4 takken verse munt, fijngehakt peper zout tahini dressing 1/2 cup/50g tahini het sap van 1/2 citroen 30 ml water 2 el olijfolie peper zout

Bereiding
Kook de quinoa gedurende 10 minuten in een pot met licht gezouten water. Haal door een zeef en laat goed uitlekken.
Plaats de broccoli en bloemkoolroosjes in een keukenrobot met s-vormig mes en mix tot een fijn geheel (couscousstructuur).
Snijd de sjalot fijn.  Verhit in een kookpot de kokosolie, stoof de sjalot en voeg de broccoli en bloemkool toe en gaar gedurende 5 minuten. Bak de feta ook even mee.
Meng in een kom de quinoa, het broccoli-bloemkool-feta mengsel samen met het citroensap, de fijngehakte koriander en munt.  Breng op smaak met peper en zout.
Voor de tahini dressing; mix alle ingrediënten tot een smeuïge massa. Smaak af met peper en zout.
Plaats de blaadjes radicchio/ijsbergsla op een bord. Vul op met het broccoli-bloemkool mengsel, strooi de geroosterde amandelen bovenop de salade en werk af met FLOOM granola.

 

DERDE HAPJE, OF OOK ALS DESSERT

7 Ingrediënten (voor 2 porties)
framboos-banaan ijs 1 bevroren banaan in partjes (zonder schil) 100 g frambozen + extra voor afwerking 1 el limoensap enkele munt blaadjes granola bites 1 rijpe banaan, geplet 120 g FLOOM Quinoa & Buckwheat granola Frambozen chia coulis 100 g frambozen + extra voor afwerking 1 limoen, sap en zeste 30 g chia zaad

5 Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Voor de granola bites: Meng de geplette banaan met de granola en vorm kleine granola bites op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten in de oven en draai de granola bites  om met een spatel. Bak verder af tot goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voor de frambozen chia coulis; plet de frambozen met een vork en meng met de limoenzeste en het limoensap. Voeg het chi zaad toe aan het mengsel, meng goed en zet opzij.
Doe de bevroren banaan samen met de frambozen, het limoensap en de munt in een keukenrobot met s-vormig mes. Mix tot een smeuïge textuur ontstaat. Schep twee bolletjes ijs in een kom, voeg de frambozen chia coulis toe, granola bites voor wat crunch en werk af met verse frambozen en enkele blaadjes munt.
Als je (zoals wij) de banaan niet lang genoeg op voorhand in de diepvries kan steken, is dat niet zo erg. Dan maak je er gewoon een frisse smoothiebowl 2.0 van. Iets vloeibaarder, maar net zo lekker en mooi!

tip: de granola bites zijn ook heerlijk als snack voor on the go.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

30-something idealiste met Brugse roots. Alpronista in hart en nieren. Als fervente reiziger heeft ze al best een heel stuk van de wereld gezien. Zuid-Amerika staat momenteel bovenaan haar verlanglijstje. Ze is bezeten van projecten organiseren van A tot Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?