Hello Sunshine

Meet me at The Barre

13 september 2016

Op vakantie, ver weg van de dagelijkse routine, besef je soms pas echt waar je nood aan hebt. In mijn geval, bijna een jaar na de geboorte van onze dochter, is dat een combinatie van tijd voor mezelf en een stevige workout. Ik heb natuurlijk de verplichte post natale kiné gedaan, gevolgd door een paar zeer goed bedoelde pogingen om te gaan joggen met manlief en de buggy. Dat zorgde voor heel wat verbaasde blikken in het park bij ons maar hé, met een Bugaboo kan dat allemaal.

thebarre Daarna was de workout guide van Kayla Itsines aan de beurt. De foto’s van fantastische transformaties op Instagram doen dromen dus waagde ik mij aan de stevige trainingen van maar 28min. Na een paar weken werd duidelijk dat je daarvoor wel degelijk meer nodig hebt dan gewoon een matje en wat water. Een step (of zelfs twee) kopen, daar had ik geen zin in. Bovendien voelt een workout in je living niet echt als me-time. De baby vraagt om de nodige aandacht en mijn man gaf soms ook instructies… Dus good bye Kayla!

ENTERING THE BARRE WORKOUT… WAT IS HET?

Een work out met als doel het volledige lichaam te tonen (lees verstevigen). Alle spiergroepen komen aan bod (armen, rug, benen, buik en billen). De oefeningen bestaan uit een combinatie van yoga, pilates, ballet en een aantal moves die je ook kent van HIIT en boot camp. Het tempo van de les versnelt en vertraagt zodat het eigenlijk een intervaltraining is. Hierdoor verband je meer vet en blijft je metabolisme ook in de uren na de les nog verhoogd.

Even snel googelen leerde me dat je bij de Yoga Factory op het Eilandje deze workout kan volgen. Je kan op hun website ook makkelijk reserveren en betalen.
De Yoga Factory is gevestigd in een industrieel pand aan het MAS, boven de Burgerij. Dus loop ik in mijn yogalegging over het terras naar de ingang van de studio. Niemand lijkt dat vreemd te vinden dus ok, ik dan ook niet. Vóór de les meld je je aan de balie aan en je spullen kan je gewoon opbergen in een vakje in de zaal zelf. Iedereen neemt plaats op een matje om alvast wat te stretchen voor de les begint.

Onze instructeur Brad vraagt nog even of er iemand blessures heeft en dan beginnen we eraan. Een combinatie van jumping jacks, sumo squats, leg raises, ter plaatse joggen, mountain claimbers en planks zorgt voor een stevige opwarming op al even stevige beats. En dan is ‘the barre’ aan de beurt. Hier was ik vooral benieuwd naar. Met een hand aan de bar worden er een serie oefeningen uitgevoerd waarbij vooral je benen en billen aan het werk gezet worden. Zo lift je bijvoorbeeld je voet zo hoog mogelijk terwijl je in je knieholte een pilatesbal houdt. Ok, dat kan niet slecht zijn voor strakke billen en je voelt het ook echt wel branden. Na de sequentie barre oefeningen wordt er ook intensief gestretched aan de barre. De meeste poses worden uitgevoerd terwijl je op je tenen staat. Rond mij zien de andere dames er heel elegant en zwierig uit. Zelf voel ik me eerder een vreemde eend in de bijt maar ik heb niet echt tijd om daar lang bij stil te staan want de oefeningen volgen elkaar snel op en Brad vindt dat onze benen best wel wat hoger mogen gelift worden!

De les gaat ongelooflijk snel vooruit. Na de balletoefeningen aan de barre gaan we nog aan slag op de grond met buikspieroefeningen die geïnspireerd zijn op Pilates (lees boothoudingen etc) en wanneer ik denk dat we wel halverwege de les zullen zitten, kondigt Brad aan dat we aan de laatste twee oefeningen beginnen. Nog even afzien in plank en we eindigen met een serie yogahoudingen (warrior pose en varianten) om lekker uit te stretchen. En voor ik het goed wel besef zit het erop.

De dag erna voel ik spieren op plaatsen waar ik ze anders nooit voel na een work out. En dat zou kunnen komen omdat er tijdens deze les aandacht wordt besteed aan spieren die je anders niet zo actief gebruikt wat zorgt voor een strakker lijf. In de toekomst zal jij mij regelmatig terugvinden aan The Barre!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?