Hello Sunshine

7 Tips voor een lang weekend in Noord-Ierland

14 oktober 2016

Je plant een lang weekendje weg met je 2 BFF’s. De datum staat vast. Je hebt de kaart van Europa voor je liggen en je beslist gezamenlijk dat het deze keer NIET wéér een citytrip zal worden. We besluiten een little road trip te doen en kiezen Noord-Ierland. En ja, dan ga je naar google en tik je in: “wat te doen in Noord-Ierland”. Ik verzamelde 7 tips voor jullie.

1. Huur een Auto en slaap in B&B’s
Noord Ierland is mooi. Maar je wil het niet per bus verkennen, want dan zie je gewoon niet eens de helft. Huur dus een auto en reserveer die op voorhand via het internet.
Wij waren het er alledrie mee eens dat het mooi meegenomen was dat onze auto (een leuke Audi A3) een automatic was, want eerlijk… Links rijden op supersmalle baantjes in de regen zonder deftige GPS vergt al genoeg van je concentratie…

Wij sliepen in deze 2 B&B’s:
UR Needs Holiday in Carnlough. Een leuk gezellig huisje vlakbij de Coastal Route met de meest cute doggie.

hello-sunshine-roadtrip-northern-ireland_0013  Kinbane in Ballycastle. Een boerderij met een magisch zeezicht.

2. Sla de kleine baantjes in
Noord-Ierland is niet voor niets het decor van ettelijke scenes van Game of Thrones. Als GOT addict wist ik dan ook zeker dat mijn fotografisch oog hier ging fonkelen.
Het land is vooral bekend om zijn zogenaamde Causeway Coastal Route, een kustweg die vanuit Belfast helemaal tot in Londonderry loopt. Deze weg is mooi, maar zoals altijd, wordt het nog nét iets mooier als je van het pad afwijkt.

Onze favorietjes:
Ballintoy Harbour en de prachtige zonsondergang

wat-te-doen-tips-noord-ierland_0001 wat-te-doen-tips-noord-ierland_0002 Murlough Bay. Ook weer een GOT locatie. Een mini wegje leid je er naartoe. Ga door (met de auto of te voet) tot je echt niet meer verder kan (en hoop dat je geen tegenligger tegenkomt). Het is er super rustig, en als je voorbij het witte huis wandelt kom je op een prachtig wit strand, waar (bijna) niemand is.

wat-te-doen-tips-noord-ierland_0003 Torr Head. Lekker windje, maar oh zo mooi!

wat-te-doen-tips-noord-ierland_0004 wat-te-doen-tips-noord-ierland_0005 wat-te-doen-tips-noord-ierland_0006 ∙ Dunluce Castle. Het kasteel (of beter ruine) was in renovatie. We hebben het niet bezocht maar rechts van de toegang heb je een pad naar beneden. Als je daar het pad verlaat kom je in een super mooie baai terecht. En hier hebben we even genoten van het zicht.

wat-te-doen-tips-noord-ierland_0007 wat-te-doen-tips-noord-ierland_0008 3. Bezoek de Dark Hedges heel vroeg in de ochtend
The Dark Hedges, ook weeral zo’n magische scène uit GOT. We hadden het kunnen denken, we kwamen er aan rond 11u, veel te laat eigenlijk. Eerst lekker uitgebreid ontbijten in de B&B, weet je wel… Dit is dan ook het tijdstip dat de touringbussen vanuit Belfast komen aanrijden en zich gewoon ostentatief onder dit magisch bomen fenomeen komen parkeren, onder luid gegrom van ons natuurlijk. Daar gingen de foto’s.
Daarom: parkeer je auto bij de parking aan de overkant, wandel nog geen 5 minuutjes en aanschouw dit wonderlijk natuurfenomeen, misschien zelfs in een opkomend zonnetje of een beetje mist… vooraleer die grote meute er is…
De foto hieronder is van Katelijne, zij is erin geslaagd op het juiste moment snel-snel te fotograferen om géén mensen erbij op te hebben.

hello-sunshine-roadtrip-northern-ireland_0015 4. Betaal niet voor Giant’s Causeway
Dit is een sneaky en ietwat stoute tip, maar zo zijn we nu eenmaal. Ik kan er nu eenmaal niet tegen dat voor alles geld gevraagd moet worden.
Giant’s Causeway is een must see, maar ook daar worden de toeristen gedropt als mieren die allemaal tegelijk naar datzelfde stukje schoonheid willen. Je wordt met je auto naar een mega parking geleid, alwaar er je verteld wordt dat je langs het bezoekerscentrum moet passeren om daar een 9€ per auto te betalen. Which is a lot…
Maar eigenlijk kan het ook gratis. Je slaat gewoon een zijweggetje in en parkeert je auto op de baan, een 200m verderop. Je vindt daar vanzelf een weg die uitkomt op het wandelpad na het bezoekerscentrum. Je wandelt dan eerst over de kliffen met een prachtig panoramisch zicht over de oceaan.wat-te-doen-tips-noord-ierland_0009 wat-te-doen-tips-noord-ierland_0010

Een stukje verder kan je via trappen naar beneden om zo alsnog aan de beroemde basalt rotsen formatie aan te komen.
Bezoek dit best bij zonsondergang of juist ervoor, dan heb je prachtig licht!

wat-te-doen-tips-noord-ierland_0011 wat-te-doen-tips-noord-ierland_0012 5. Bezoek Belfast in het weekend
Belfast, wat een nachtleven. We vertrokken uit onze Air B&B in de buitenwijken van Belfast rond 19u op zaterdagavond. Doe maar richting Cathedral Square, hadden we ons laten vertellen. Na enkele steegjes in te lopen begrepen we waarom. Elke pub zat gewoon al stampens vol, in elke tent speelde een ander live bandje. Wat een ambiance was me dat!
Alleen hadden we ons misrekend qua tijdsindeling. Toen we daar om 21u  nog steeds waren en we nu toch wel een beetje honger kregen, wisten de Ieren ons te vertellen dat ze in het weekend al om 17u eten, om met een volle maag te gaan feesten (als de beesten), want om 1u sluit alles weer… Ook bleek 21u te laat te zijn om nog ergens aan te komen, bijna alles was al volzet of ze lieten geen nieuwe gasten toe…
Maar hey, het was me wel gezellig, daar in Belfast! En Pssttt, we hebben nog kunnen eten hoor!

6. Bezoek de Bushmills destillery
Wat doe je als je opstaat in Noord Ierland, en je ziet dat het regent? Juist ja, je zoekt iets interessants om te bezichtigen, zonder dat je haar ervan gaat krullen en je je regenjas moet bovenhalen (again)…
De Bushmills Whiskey Destillery opende officieel in 1784 en is daarmee de oudste Irish Destillery. Aangezien het een fabriek is ‘in operation’ spreekt het voor zich dat je er niet in je eentje mag rondlopen, dus moet je een ‘tour’ reserveren. Gedurende een half uur word je door de destillery rondgeleid en word je het hele proces verteld. Heerlijk interessant.
Na de tour mag je 1 van hun 6 whiskeys proeven. We namen 3 verschillende en wandelden elk met een fles buiten. Deze whiskey lust ik!
Wij vonden de 10 jaar en de 12 jaar de besten! Die laatste staat niet op de website en kan enkel in hun eigen shop in Bushmills gekocht worden.
En het was meant to be, want toen we buiten kwamen scheen de zon!

7. Beleef meerdere culinaire orgasmes
Wie dacht dat Ierland samen ging met fish & chips en slechte worsten met bonen heeft het helemaal mis. Tijdens onze vier dagen in deze uithoek zijn we meerdere keren van onze stoel geblazen door het lekkere eten dat Noord-Ierland te bieden heeft.
Laat je door de locals enkele goeie suggesties geven en geniet van een fris Irish biertje, een dinner met vis of vlees, om af te sluiten met een Irish Coffee.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Eén reactie op “7 Tips voor een lang weekend in Noord-Ierland”

 1. Nicky zegt:

  Wat een super mooie foto’s!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?