Hello Sunshine

DIY: DIA DE LOS MUERTES MAKE-UP

20 oktober 2016

Daar waar in een groot deel van de wereld Halloween gevierd wordt en bij ons heel sereen de herdenking van onze overleden dierbaren op Allerheiligen & Allerzielen plaatsvindt, gaat in Mexico alles los om zo extravagant mogelijk de doden te herdenken. De Dag van de Doden (Dia de los Muertes in het Spaans), is de Mexicaanse tegenhanger van wat wij als ‘Allerheiligen & Allerzielen’ kennen.

sarahvanoost7 Als je eens wat origineler uit de hoek wilt komen op een Halloweenfeestje, is het zeker een idee om het meest herkenbare symbool van ‘Dia de los Muertes’ – namelijk het vrolijke skelet – qua look te gebruiken! Met het uitbundig versierde ‘La Calaca’, zoals men dat in Mexico noemt, wordt er in Latijns-Amerika aan het heengaan van hun geliefden een positievere draai gegeven.
Hieronder kan je alvast een voorbeeld vinden hoe jij (naast al die heksen, zombies, naughty nurses etc. …) de kleurrijkste blikvanger kunt zijn op die Halloween-party!

Allereerst, de benodigdheden:
Grime make-up (wit, zwart en enkele felle kleuren)
(Glitter) → in de kleur van de make-up die je gebruikt
Penselen:
○ rond niet al te groot penseel als basis (nr. 4 bijv.)
○ een ‘chisel’: breed/afgerond penseel → ideaal voor het inkleuren van grotere oppervlakken
○ eventueel fijner penseeltje (kan ook met zwarte eyeliner)
○ eventueel stippenpenseel (stippen kunnen ook met een gewoon basis penseel gezet worden, doch is gemakkelijker met het stippenpenseel)
Sponsje (een gewoon fijn afwassponsje in stukken geknipt kan volstaan).
Blush + bijhorende zachte kwast om deze aan te brengen
Zwarte mascara
(Sjabloon: bv. Spinnenweb, bloemen, krullen…)
Water + eventueel kleine waterspray om de make up te bevochtigen
Vochtige billendoekjes (wondermiddel om eventuele foutjes heel snel weg te vegen)
Doekje (om penseel aan af te vegen)
Make-up fix spray (optioneel, om de make-up goed te fixeren)
Bloemenkroon of diadeem om het haar achteruit te leggen & de look af te maken.

sarahvanoost1 Stap 1: De spons ‘opladen’ met de kleur wit. (spray de witte make-up 1x kort vochtig & ga met 1 hoekje van de spons over het ‘make-up cakeje’, ga er 20 tot 30 keer over!) Stempel het gehele gezicht wit, de ogen mag je ongekleurd laten – vergeet ook de mond niet.

Stap 2: Met de ‘chisel’ (het brede, afgeronde penseel) schilder je de oogkassen zwart. Maak zwart tot zo ver mogelijk op het bovenste ooglid & onder het onderste ooglid. Let er op dat beide oogkassen ongeveer gelijk geschilderd zijn. Schilder tot net onder de wenkbrauw.

Stap 3: Schilder met het basis penseel het topje van de neus zwart. De mooiste vorm is een omgekeerd hartje.

sarahvanoost2Stap 4: Zet een zwart bolletje helemaal bovenaan op het voorhoofd, in het midden. Van hieruit begin je aan de ‘hoofdtooi’ Laat je gaan in felle kleuren met bloemetjes, krullen, spinnenwebben, maar zorg dat het symmetrisch blijft. Heb je een kleiner voorhoofd? Dan is ‘less is more’ de regel en beperk je misschien beter tot 1 figuurtje zoals een hartje i.p.v. een volledige hoofdtooi. Hier kan je sjablonen voor gebruiken + eventueel glitter.

sarahvanoost3Stap 5: Zet bolletjes in felle kleuren (waar je ook de hoofdtooi mee gemaakt hebt) rondom de zwarte oogkassen. Let er op de je de bolletjes zet OP de zwarte rand -dus in het midden van het zwart en wit- niet er naast! Dit is het gemakkelijkste met het stempelpenseel.

Stap 6: Zet gestructureerd puntjes of bolletjes op plaatsen waar veel ‘witte ruimte’ is. Breng blush aan net onder de jukbeenderen met de zachte kwast. (Tuiten die lippen!)

sarahvanoost4Stap 7: Trek 2 fijne lijnen aan de mondhoeken met een kromming naar boven toe. Zet een hartje in het roze of rood in het midden van de lippen en omrand het met zwart. Trek een fijn lijntje zo ver mogelijk tegen de bovenkant van de onderlip en doe hetzelfde aan de onderkant van de bovenlip. Trek fijne streepjes over de lippen heen. Stempel glitter over het ingevulde hartje (glitter stempelen: maak je vinger vochtig a.d.h.v de vochtige grime make-up, dop vervolgens in het doosje glitters en stempel het vervolgens op de juiste plaats).

Stap 8: (the finishing touch) Krul je wimpers met zwarte mascara. Spray wat glitter (ik gebruikte parelmoerkleur) over het geheel. Fixeer alles met een Make-up fix spray, zodat je geen zorgen hebt of je make-up wel blijft. Leg vervolgens je haar goed, zet je mooiste bloemenkroon op en ontvang de complimenten!

sarahvanoost6 Sarah was in een vorig leven een halve nomade die door haar opleiding toerisme zowat overal haar thuis vond. Nu is haar hart echter verknocht aan Gent, waar ze ook haar eigen stekje vond, wat schijnbaar niet meteen zal veranderen! Als creatieve, single mom staat haar dochtertje op de eerste plaats en als onafscheidelijk duo verkennen ze alle mogelijke evenementen, festivals en plekjes in Gent tot ver daarbuiten. Naast een drukke mama, is Sarah ook een bezige (sociale) bij met een groot en luisterend hart voor haar dierbaren. Verder maken shake-momentjes op Electro-Swing muziek, kokkerellen voor vrienden en spontane bezoekjes haar extreem gelukkig en energiek.

Fotografie: Femke Leemans

Bewaren

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Eén reactie op “DIY: DIA DE LOS MUERTES MAKE-UP”

 1. […] ‘Día de los Muertos’ wordt ook wel het feest van het lachende skelet genoemd. Zo werden we allemaal beschilderd als dit meest herkenbare symbool van ‘Día de los Muertes’ door onze getalenteerde Sarah. Wil je zelf aan de slag met de skelet make-up? Check dan zeker haar DIY tutorial hier! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?