Hello Sunshine

DIY: Kleurrijke vlaggenlijn

4 november 2016

Nog enkele weken voor de geboorte van onze eerste zoon en ik begin duidelijk te nesten. Om mijn kamer op de materniteit wat op te fleuren, heb ik een vlaggenlijn gemaakt in fijne kleurtjes. De naaimachine die ik kocht na het babyquilten komt alvast goed van pas!

hs-7-vlaggenlijn-23Wat heb je nodig voor een vlaggenlijn van 2,5m met 3 kleurtjes:

• 3 lapjes katoen (geen stretch) van minimum 28 x 45 cm, in leuke kleurtjes. Deze komen van Veritas.

• 250 cm biaislint. Dit is de makkelijkste manier om een nette afwerking te krijgen.

• Speltjes, een stofschaar en een potlood om af te tekenen.

• Een kartonnen patroon. Deze was 12 x 16 cm, met 1cm marge rond om rond

• Naaimachine en garen.

hs-7-vlaggenlijn-27Stappen:

1. Leg de stof dubbel (bij een patroontje doe je de mooie kant naar binnen) en teken het patroon op de stof. Knip de stof. Aangezien de stof dubbel ligt, zal je telkens twee driehoekjes bekomen die op elkaar liggen. Doe dit in de 3 kleuren.

2. Knip de 1 cm marge van het kartonnetje en teken de driehoekjes opnieuw af, zodat je een nette lijn hebt om op te stikken.

3. Stik de diagonale zijden op de getekende lijn, zodat de 2 zijden van de vlag toe zijn. De bovenkant laat je open.

4. Draai binnenstebuiten zodat de mooie kant zichtbaar wordt. Gebruik een satéstokje om de punt zo goed mogelijk te keren.

hs-7-vlaggenlijn-25 5. Strijk de vlagjes. Dan wordt je vlaggenlijn mooier. Nu heb je 12 vlagjes klaar.

6. Spelt de vlagjes op het biaislint. Ik heb dit 1 per 1 gedaan. Zo was ik zeker dat ik dit netjes kon doen. Let op dat je aan beide uiteinden van het lint 25 cm vrij laat, zodat je de vlaggenlijn later makkelijk kan ophangen.

7. Stik elk vlagje op de binnenkant van het biaislint.

8. Wanneer alle vlagjes aan 1 kant vasthangen, plooi ik het biaislint dubbel en spelt ik alle vlagjes vast langs de andere kant. Nu kan je de hele lijn in 1 lange handeling toe stikken.

hs-7-vlaggenlijn-26Tips:

• Ik koos voor wit garen om te stikken, dezelfde kleur als mijn biaislint. Als je netjes recht kan stikken (ik nog niet) is een contrasterende kleur ook leuk! Bijvoorbeeld het geel van een van de vlagjes

• Je kan de vlagjes verder personaliseren. Ik zal witte, vilten letters op de vlagjes kleven met textiel lijm, met de naam van mijn baby (maar dit is nog even ons geheimpje)

Bewaren

30-something idealiste met Brugse roots. Alpronista in hart en nieren. Als fervente reiziger heeft ze al best een heel stuk van de wereld gezien. Zuid-Amerika staat momenteel bovenaan haar verlanglijstje. Ze is bezeten van projecten organiseren van A tot Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?