Hello Sunshine

Waarom we fan zijn van AIR BNB

8 november 2016

To B&B or To Hotel? That’s the question. Wij leggen jullie graag uit waarom we fan zijn van (Air) BNB! 

Er ontstaat duidelijk een ‘movement’. De jonge mensen (ja, wij zijn ook nog steeds héél erg jong) gaan steeds minder op hotel, maar verkiezen vaak een verblijf in een cosy B&B. Lekker bij mensen thuis. Gezelligheid troef. Of lijkt het alleen maar zo?

Binnen Hello Sunshine hebben we allemaal een abonnement op AIR BNB, zo lijkt het wel. Want jawel, sinds de komst van deze website, zo’n 8 jaar geleden, waren er ineens nog veel meer mogelijkheden om je wanderlust nét dat tikkeltje extra te geven.

Wij vertellen je in 5 keer waarom we zo’n fan zijn.

1. Verbondenheid

De keren dat ik AIR BNB deed waren bijna altijd heel erg gezellig. Ook omdat je zoveel contact hebt met de verhuurder. Vaak woont de verhuurder in hetzelfde pand of er vlakbij, dus je komt elkaar altijd wel tegen.

Het is natuurlijk erg afhankelijk van de verhuurder, en ook hoe je jezelf opstelt, maar we hadden al heel vaak leuke gesprekken met de verhuurders, en in sommige gevallen gingen we zelfs samen een terrasje doen… Het is dus een heel andere beleving dan op hotel gaan, waar je een nummer bent.  

2. Insider Tips

Je logeert met en bij locals. De insiders tips die je krijgt zijn altijd beter dan de vaak verouderde tips van een reisgids.

3. Jij Kiest

Ben je gelukkig met een kamertje ergens in de buitenwijk van de stad? Of wil je een huis helemaal voor je alleen? Of lijkt een cabane in de tuin je wel iets hebben? Het leuke is, bij AIR BNB kan het allemaal.

Ikzelf verbleef in mijn AIR BNB avontuur al op volgende memorabele plaatsen:

∙ In een ‘cabane’ nabij Lac du Arcachon. Het houten huisje in iemand z’n tuin, met ons eigen mini keukentje en badkamertje. Ontbijten deden we aan ons tuintafeltje.

5-redenen-waarom-air-bnb-hello-sunshine_0006 ∙ In een artist huis in Gardabaer, vlakbij de zee in Ijsland, waar we zowaar onze eigen hottub in de tuin hadden staan. Jammer genoeg hebben we daar geen foto’s genomen, maar kijk gerust op de bovenstaande link! 

∙ In een typische trulli in Puglia in Zuid-Italië, waar de gastvrouw met haar google-translate-engels ons het heerlijkste vers geteelde ontbijt voorschotelde en de honden en de katten ons ‘s ochtends begroetten.

5-redenen-waarom-air-bnb-hello-sunshine_0002

4. Transparantie!

AIR BNB is een community. De site werkt goed omdat er eerlijke ratings gegeven worden. Na een verblijf wordt er gevraagd een review te schrijven, en ook de verhuurder moet dat doen, maar je doet dit zonder dat je van elkaar weet wat je schrijft.

Je weet van te voren heel goed wat je kan verwachten aan de hand van de foto’s en de beschrijving. Bij AIR BNB krijg je vaak géén ontbijt, maar dat weet je dan ook. Je deelt je huis vaak met de bewoners en hebt vaak géén prive badkamer, maar ook dat weet je van te voren.

5. Het is lekker goedkoop!

Niet dat we zo op ons geld zitten, maar hey. Als je 3 nachten in een AIR BNB kan verblijven voor de prijs van 1 nacht op hotel, dan weten we het wel. Méér budget om in fancy plekjes te gaan eten en het nachtleven te ontdekken. En om te shoppen. HA!

Zeker als je een citytrip doet is het verschil immens groot. Dus daarom, of je wel of niet ‘on a budget’ gaat, hier bespaar je al veel centen mee uit!

Hier nog enkele fototjes van andere leuke plekkies:

Een heel huis in Bretagne, waar Carina logeerde met haar gezinnetje van 4. Ideaal voor met kindjes ook, dus!5-redenen-waarom-air-bnb-hello-sunshine_0001

Een leuke artist house in Reykjavik, op 5 minuten stappen van het centrum. Hier verbleef ik met 3 vriendinnen. (Foto’s hieronder gemaakt door Jeanine Unsen)

5-redenen-waarom-air-bnb-hello-sunshine_0004

Een mooie, ruime kamer in Boedapest stad. Het appartement deelden we gewoon met de bewoonster. Een gezellige ‘babbelette’ waarmee we zelfs gingen ontbijten in de stad.

5-redenen-waarom-air-bnb-hello-sunshine_0005

Een kleine maar leuke kamer in New York, waar Femke verbleef ‘on a budget’.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Laat ons in de comments gerust jullie place-to-AIRBNB plekjes weten!

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?