Hello Sunshine

Een perfect weekendje Parijs

13 november 2016

Parijs is altijd een goed idee! Waar ik ook ga in de wereld, deze stad zal altijd een speciaal plekje in m’n hart hebben. Een weekendje naar de Stad van het Licht in het vooruitzicht, en op zoek naar inspiratie? Dit is mijn ideale all-round Paris experience, in twee dagen: 

Dag 1 

1: Ontbijt in een typisch Parijs café: een croissant, een café au lait en een versgeperste jus zijn de perfecte combo om kracht op te doen voor je weekend in Parijs. 

2: Een ritje langs de Seine op een Velib fiets. Deze huurfietsen zijn echt een superhandige manier om je in Parijs te verplaatsen. Ideaal om de vele mooie trekpleisters langs de Seine te bewonderen, zonder voeten. Start aan de Eiffeltoren, en peddel vrolijk verder langs het Grand Palais, Les Invalides, het Louvres, Ile de la cité (zwaai eens naar de Notre Dame!) tot aan het mooie Ile Saint Louis. 

paris-duo-1

3: Lunch op de „Marché des Enfants Rouges. Van al dat fietsen en sightseeing krijg je vast een hongertje! Leuke lunchtip: steek de rivier over naar de „Marché des Enfants Rouges”, de oudste markt in de stad. Het is een super relaxed overdekt boho foodmarktje, met een fijne sfeer en een gevarieerde internationale keuken om je vingers van af te likken.

paris-duo-2

4: Een namiddagje verdwalen in le Marais. Mijn favoriete Parijse buurt! Een gezellig artsy sfeertje en kleine straatjes vol galerijen, bistrootjes, en leuke boetieks. Stop onderweg van de Marché des Enfants Rouges zeker eens bij Merci en om een kijkje te nemen op het mooie “Place des Vosges”. 

5: Bistro diner. Eindig je dag in een typische Parijse bistro. Geen fancy food, maar smullen van simpele Franse keuken in een ontspannen urban omgeving met een lekker glaasje rouge. La Penderie en Le Bellerive zijn twee van mijn favorietjes in deze categorie. 

Paris place des vosges

Dag 2

1: Brunch en een ochtendwandeling aan Canal St Martin. Start je Parijse zondag met een zalige brunch in La Chambre aux Oiseaux (zeker reserveren voor deze populaire brunchspot!) en maak daarna een wandelingetje langs het kanaal. De buurt rond Canal St Martin is iets minder toeristisch dan Le Marais en een favoriet van de lokale hipsters. Kleurrijke mensen, interessante boetiekjes en een authentieke nonchalante sfeer. 

img_9154

2: Musée D’Orsay. Ga je cultuur fix van de dag halen in mijn favoriete Parijse museum, waar ik bij beperkte tijd meteen richting vijfde verdieping trek, om weg te dromen bij de impressionistische galerij. 

3: Een vintage schattenjacht op Les Puces. Een zondagse klassieker in Parijs! Net buiten de noordelijke périphérique bevindt zich de vlooienmarkt van Saint Ouen, ook wel bekend als Les Pucese. Het is de meest bekende vlooienmarkt van Parijs, bestaande uit 15 verschillende markten, elk met hun eigen stijl en sfeer. De prijzen zijn soms wat pittig, maar enkel al voor het window shoppen is deze markt een bezoekje waard. 

img_2711

Gentse fashionista met een zwak voor Scandinavische mode, Parijse boetieks en klassieke Britse literatuur. Altijd te vinden voor een citytripje of een vlooienmarkt schattenjacht. Creatieve kriebels te over: bloggen, scrapbooking, fotografie, haken, breien, knutselen,... yes please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?