Hello Sunshine

Wat te doen in Boedapest

18 november 2016

Eind september gingen Ruben (mijn lief) en ik een verlengd weekend naar Boedapest. Een primeur, want nooit eerdere waren we in Hongarije geweest. Het bleek een voltreffer van formaat te zijn. De zon scheen heel het weekend, en het was niet té druk.

En als jullie je afvragen… ‘Wat moeten we in godsnaam gaan doen in Boedapest?’ De volgende plekjes kunnen we jullie alvast meegeven als aanrader:

Margaret Island

Gelegen tussen Boeda en Pest, een eilandje middenin de Donau. Een oase van groen en rus, en zo bleek, best groot. De inwoners van de stad komen er ontspannen of sporten. Ook als toerist is het even weg van alle drukte, heerlijk tussen het groen.

boedapest-wat-te-doen_0001 Wandel naar het oude stadsdeel Boeda

Oke oke, je kan natuurlijk een lift naar boven nemen. Maar we hadden niet voor niets onze gemakkelijke sneakers aangetrokken. Je wandelt langs schattige steegjes (die me even aan Parijs deden denken) en vele trapjes naar boven, het ommuurde oudste deel van de stad.

Hier vind je talrijke musea, alsook het paleis. En als je goed uitkijkt, vind je tussen al die terrassen vol met toeristen ook nog een gezellig hoekje.

Wij bezochten hier het oorlogsmuseum en liepen door de tuinen van het Paleis.

boedapest-wat-te-doen_0002 boedapest-wat-te-doen_0003 boedapest-wat-te-doen_0004 boedapest-wat-te-doen_0005 Het beste uitzicht: het vissersbastion

Hier staat dagelijks een marktje met allerlei snuisterijen, maar ook is dit de plek waar de citadel staat, hoog boven de oevers van de Donau. Leuk om even op adem te komen en te genieten van het mooiste uitzicht over de stad. 

boedapest-wat-te-doen_0006 Apero aan de Donau

Golden hour is prachtig aan de Donau, kant Pest. De zon hangt laag boven Boeda en is het beste tafereel voor een terrasje.

Dicht bij de rivier zijn superleuke hippe barretjes waar je voor geen geld lekker kunt borrelen.

boedapest-wat-te-doen_0009boedapest-wat-te-doen_0007 Het Parlement en errond.

Het is echt toeristisch, maar damn, wat was ik achteraf blij dat ik in het Parlement binnen ben geweest. Op de foto hierboven sta ik aan de trappen ervan.

Wat een trots ze hebben voor hun tradities en hun gebouwen… Wauw, echt bewonderenswaardig. Jammer genoeg mochten er géén foto’s gemaakt worden, binnenin. 

Vlakbij het Parlement stuitten we op een expo, een historisch gebouw waar tal van exposities werden gegeven. De fotograaf in me slaakte een vreugdekreet toen ik ontdekte dat er juist een expositie van de 2015 Press Photos was.

boedapest-wat-te-doen_0008 Waar we niet genoeg tijd voor hadden, maar ook de moeite blijkt te zijn, is een bezoek aan één van de authentieke badhuizen van de stad. Laat je door locals vertellen wat de beste plek is, want vele van de badhuizen blijken intussen redelijk verouderd…

… WIST JE DAT…

∙ we in 3 dagen tijd 53,5km hebben afgestapt?

∙ de Gele Tramlijn 1 langs alle hoogtepunten langs de Donau rijdt? (niet dat wij dat gedaan hebben, maar ik geef het maar mee…)

∙ het Museum of Terror een echte aanrader is? (damn, die geschiedenis van Hongarije, daar weten wij Belgen niets van, en is echt héél schrijnend…)

∙ de typische Ruin-Pups echt wel tof zijn, je moet ze alleen weten vinden. (ze veranderen nl. constant van locatie)

∙ je heel goedkoop tipsy kan worden? (zo zaten we onze eerste avond in een leuke barretje waar Gin-Tonic nog geen 2,5€ kostte…)

∙ je voor de metro 10 ritten kan kopen (10 verschillende ticketjes, hehe) die je met meerdere personen kan gebruiken?

∙ er tijdens ons verblijf een bomaanslag was in het stadscentrum, en dat deze gebeurtenis nauwelijks het Belgische nieuws heeft gehaald?

Laat in de comments zeker weten welke plekken ook nog zeker de moeite zijn!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?