Hello Sunshine

Een kunstzinnige gezinsnamiddag? Dat kan! – Thorsten Brinkmann

19 november 2016

KUNST. Spontaan denk je aan schilderijen en beeldhouwwerken, aan Van Gogh en Matisse. Vervolgens haal je de musea en galerijen die te bezoeken zijn voor de geest. Een stil oord waar kijken centraal staat, mooi toch? Maar als ouder ontbreekt er vaak de tijd. Bovendien is het niet de eerste plek die we in gedachten hebben als zondagse activiteit met de kids. We beelden ons immers al in dat onze kleuters gillend rondhollen door de wandelgangen, wijzelf schreeuwend dat ze het werkstuk niet mogen aanraken en een zeurend kind op onze arm die zich verveelt…

1

Toch biedt het kijken naar kunst zoveel mogelijkheden. Het inspireert, zet aan tot kijken, tot anders bekijken en tot creativiteit. Dat is nu net wat wij als mens nodig hebben. Bovendien zijn kinderen van nature beelddenkers; creatief in hun denken, zien en handelen.

Life is playfulness… we need to play so that we can rediscover the magical around us. – Flora Colao

Tegenwoordig zijn er heel wat initiatieven die musea, kunst en gezinnen tracht te verbinden. Kunst en kinderen, ze zijn wel degelijk verenigbaar en dat hoeft niet saai of onmogelijk te zijn.

2-cEén van deze initiatieven is de maandelijkse ‘Family day’; in ‘Be-Part’, een platform voor actuele kunst te Waregem. Hedendaagse internationale kunstenaars presenteren daar hun werk voor ongeveer 3 maand. Na drie maanden is er een andere tentoonstelling. Men kan er, samen met de kinderen, kennis maken met de recentste ontwikkelingen uit de kunstwereld. Er is uitleg te krijgen over de tentoonstelling en het is nog eens gratis ook! Daar eindigt het zelfs niet mee. De tentoonstelling en dus de visie van de kunstenaar wordt omgezet naar de leefwereld van kinderen aan de hand van workshops in het ‘Be-Part Atelier’. Voor de workshop betaal je slechts een klein prijsje, voor het gebruikte materiaal 3 euro/kind, voor ouders is het gratis. Hoewel er staat vermeld vanaf 6 jaar, staan zij ook open voor kleuters omdat je deelneemt als gezin. Voor meer actuele informatie verwijs ik graag naar de website: www.bepartlive.org

Mijn gezin heeft genoten van de ‘Family day’ in oktober. De Tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thorsten Brinkmann is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Hij combineert beeldhouwkunst, schilderkunst, performance, fotografie en collage. Het prikkelt de verbeelding van jong en oud, is speels en brengt tevens een belangrijke boodschap: bekijk afgedankte objecten opnieuw en geef ze een nieuwe (of andere) betekenis. Hij verzamelt objecten en creëert er iets nieuws mee, het beeld vertelt een verhaal. Ook zijn lichaam wordt benadert en gebruikt hij als kunstvoorwerp wanneer hij zich met de meest diverse spullen bekleedt en portretteert, geïnspireerd op de Renaissance. De waarde van verschillende zaken wordt zo in vraag gesteld en verandert. Er valt dus heel wat te ontdekken in deze ruimtelijke tentoonstelling en het zet aan tot conversatie.

3 Tijdens de workshop ervaar je als gezin hoe je verschillende spullen anders kan gaan gebruiken dan waar ze oorspronkelijk voor dienen. Hoe je met die verschillende objecten iets nieuws kan creëren alsook hoe jij je lichaam als voorwerp kan gebruiken bij het creëren. Twijfel je nog? NIET DOEN! Ik beloof je een originele, gezellige, creatieve en interactieve gezinsnamiddag die je amper iets kost!

Play. Create. Be Happy!

Ook zin gekregen? Er zijn tal van activiteiten nu zondag 20/11 in jouw regio: www.kunstendagvoorkinderen.be

 

Karen Van Oost is een neurotische en kunstzinnige mama die worstelt met haar eeuwige zoektocht tussen werk en privé. Haar hoofdje staat nooit stil en barst van de nieuwe ideeën. Als ze de websites en boekenwinkels niet afschuimt op zoek naar de leukste outfits, het tofste educatief speelgoed of de mooiste kinderboeken voor haar ondeugende knapperd Mathis, werkt zij als creatief therapeute. Dit om anderen te begeleiden naar de vele kansen die het leven biedt. Daarnaast is ze ook vrijwilligster bij Kunstplatform ‘Be-Part’, waar haar modieuze zoontje met papalief ook graag vertoeven. Haar motto: Play – Create – Be Happy! (Instagram: @CreaKans)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hello Sunshine is een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen die originele én volledig homemade content brengen rond food, diy, reizen, home decor, stijl, gezondheid & zoveel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?