Hello Sunshine

DIY: Porselein versieren

29 december 2016

Het is mijn nieuwe verslaving, het decoreren van mokken en borden. Ik vind het geweldig! Wat helemaal mijn ding is, is dat het snel gaat. Ik ben meer het diy-type voor korte en snelle projecten. Dit kan je perfect inplannen op een namiddag of avond, en op een uurtje tijd heb je een prachtig en origineel servies!

1 Het leukste effect krijg je op witte of beige stuks, maar je kan ook perfect een kleurrijke tas of een vrolijk bord uitkiezen. Je kan gaan voor eenzelfde motiefje/tekening op alle stuks, of je maakt er net een unieke collectie van door op ieder exemplaar iets anders aan te brengen.

BENODIGDHEDEN:
Servies
Porseleinstiften (verkrijgbaar bij Xenos, Wibra, …)
Vaatdoek
Oven
Afkoelrooster
Beschermhoes op tafel

2HOE GA JE TE WERK?
Stap 1: Zorg dat de borden en mokken proper en vetvrij zijn. Droog ze goed na met een propere vaatdoek.
Stap 2: Teken met een vaste hand (of gebruik een sjabloon 😉 ) de tekeningen. Let op, de stift droogt niet meteen in dus raak je tekening niet direct aan.
Stap 3: Plaats de stuks in de (voorverwarmde) oven, en bak ze 15-20 minuten op 160 graden. Op deze manier fixeert de tekening, en was je ze dus na ingebruikname niet mee af. Er kan een lichte geur vrijkomen, maar dit is geheel normaal, en dit trekt ook meteen weer weg na het afkoelen van de oven. Wat helemaal geweldig is, is dat je de stuks ook gewoon in de vaatwasmachine kan stoppen.
Stap 4 : Laat de stuks afkoelen op een rooster. Zijn de stuks afgekoeld? Dan zijn ze klaar voor gebruik!
Tip: Hou het qua tekening simpel. Less is more! En ‘less’ gaat ook gewoon sneller!
Veel plezier! Die nieuwe bordjes zijn dan ook meteen het ideale excuus voor een lekkere latte met stuk taart! Je verdient het …

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Eén reactie op “DIY: Porselein versieren”

 1. […] dan zeker de juiste pads. Stop er een gepersonaliseerde tas bij (net zoals in een van onze eerdere diy-posts waarbij we porselein versierden), een lekker koekje (al dan niet zelfgemaakt) en een toffe […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?