Hello Sunshine

DIY Wintergeur

16 januari 2017

1 De kerstboom staat kaal buiten, de lichtjes en versiering netjes opgeborgen op zolder, en ook de vele wenskaarten verdwijnen in een mooie doos. Gek, na al die feestdrukte lijkt alles wat stil te vallen. En wat mis ik de eerste weken die heerlijke geur van onze boom. Maar… daar heb ik nu net de ideale oplossing voor! Naast het bakken van vers brood, een heerlijke appel-kaneeltaart of een tas warme chocomelk is dit één van mijn favorieten. Deze geur haalt het beste van de winter in jouw huis, en is het toppunt van gezelligheid!

In tegenstelling tot vele geurverfrissers en -kaarsen, is dit ideaal met kleine kindjes in huis, in een omgeving vol huisdieren of indien je zwanger bent (want naar het schijnt zijn niet alle kunstmatige geurverfrissers zo onschuldig…). Bovendien is het helemaal niet moeilijk. Wat water en een paar ingrediënten uit de natuur (oké, toegegeven… Ik haalde een deel van mijn ingrediënten gewoon vanuit het rek bij de supermarkt, maar dat is ook okay), en je kan aan de slag!

Wintergeur 3 BENODIGDHEDEN:
1 liter water
een halve kop vol steranijs
een grote soeplepel kaneel
een drietal schijfjes appelsien
een drietal schijfjes limoen/citroen
een halve kop jeneverbessen
optioneel zijn nog een kaneelstokje, takje verse den, vanillestokje, …

Wintergeur 5Doe al jouw ingrediënten in een kookpot, plaats dit op een zacht vuurtje en laat een tiental minuten sudderen en koken. Best geen dampkap aan, zodat de geur zich lekker kan verspreiden. Nadien giet je het mengsel in een stenen kom en plaats je dit in jouw woonkamer. De hele dag kan je nog nagenieten van al dat lekkers!

 Nog een paar kaarsen aan, een gezellige film, dekentje over je heen en een tas thee. Bluemonday en donkere winterdagen, eat that!

Bewaren

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?