Hello Sunshine

Exotisch Bali tijdens koude dagen

26 januari 2017

Laat het koude weer jouw ook dromen van exotischer oorden? Een ideale trip voor hardwerkende mensen die moeilijk 3 weken vrij kunnen nemen? 10 of 14 dagen Bali is the way to go om er even helemaal uit te zijn!
En oooh, wat hebben wij er van genoten! Een goeie mix van zee, cultuur en bergen, op korte afstand van elkaar, steeds gecombineerd met yummie food!

Als ik mijn persoonlijke hoogtepunten met collega’s en vrienden deel, krijgen ze steevast dit lijstje:

1. Wandel tussen de rijstvelden in het binnenland. Wij startten onze reis met 2 dagen in het de bergen. Dit wordt vaak overgeslaan maar zou eigenlijk niet mogen. Het is er zo rustig en groen, echt een verademing na een lange vlucht. Wij wandelden zowel in de omgeving van Jatiluwih als Munduk. Een gids die je allerlei lokale planten toont is zeker een plus. Dit kan je makkelijk in je hotel regelen. Nog een grote plus: onze beide hotels hadden zalige zwembaden: de ene een infinity pool met zicht op de bergen, de andere tussen de rijstvelden.

Rijstvelden in Bali 2. Ga duiken in Noord Bali. Akkoord: de stranden zijn vervuild met zwerfafval en er is veel dood koraal, maar toch blijft het heel erg de moeite. Lekker warm water en veel kleurrijke vissen, schildpadden en boeddha beelden onderwater in Permuteran en Pulau Menjangan. Wij logeerden in dive resort Reef Seen, een heel fijne plek voor duikers, maar enkel als je ook effectief met hen wil duiken want anders is het prijzig (de duikkorting maakt dat wel helemaal goed). Let op: hun golden retriever steelt je flipflops als je ze durft achterlaten op het strand.

Duiken in Bali 3. Huur een brommer en ontdek de omgeving rond Ahmed. Wij hebben kustweg gevolgd langs de visserdorpjes (vertrek vroeg genoeg dat je de viskraampjes langs de weg ziet) om dat langs de bergen en enkele culturele stops terug te keren naar onze hemelse mini-paradijsje: Wawa wewe II, een klein resort met infinity pool met zicht op zee, een schattige bungalow en lekker eten.

Bali - Ahmed 4. Volg een kookles bij Casa Luna in Ubud. Alleen al een halve dag in hun rustgevende tuin maakt deze les de moeite! Veel beter heb ik er niet door leren koken, maar het was wel een geweldige reis voor onze neus en smaakpapillen. De verschillende soorten gember ruiken, zien en proeven. Ontdekken dat er belachelijk veel suiker in pindasaus zit (maar o zo lekker!). Samen met een heel internationale groep ingrediënten snijden, pletten, koken en veel babbelen, onder leiding van een lokale kookheldin met een vrij eigenaardige vorm van humor. En uiteindelijk ook proeven: yummie!

Bali - Casa Luna kookles 5. Beklim Gunung Batur en zie de zon opkomen, boven op de berg. Perfect voor mensen met een beperkte fysieke conditie (die drukke bureaujob hé) – op enkele uren ben je al boven en doordat je dit doet voor de zon opkomt is het ook niet te warm. Boven is het wel vrij druk van andere toerist-beklimmers, maar het zicht is super! Zowel in Ahmed als Ubud vind je allerlei reisbureautjes in verschillende prijsklasses die je naar boven willen begeleiden.

Bali - Gunung Batur Krijg jij al zin om te vertrekken?

Fotocredits: Juan Wyns
Onderwater foto’s: Bart Oortwijn, een divebuddy

Bewaren

30-something idealiste met Brugse roots. Alpronista in hart en nieren. Als fervente reiziger heeft ze al best een heel stuk van de wereld gezien. Zuid-Amerika staat momenteel bovenaan haar verlanglijstje. Ze is bezeten van projecten organiseren van A tot Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?