Hello Sunshine

‘HYGGE’

3 maart 2017

DSC_2029Je kent het wel… van die dagen dat je niets liever wilt doen dan gezellig, lang uitgestrekt onder je fleece dekentje in de zetel te kruipen. Slurpend van een lekkere kopje chocomelk, met je favoriete warme sokken aan, keuvelend aan het genieten samen met de mensen die je het liefste ziet. Met op de achtergrond dat niet te vergeten, heerlijke geluid van een knetterend haardvuur – pure bliss!

Tenzij je de laatste maanden onder een steen hebt geleefd, moet je zeker al van deze nieuwste internet trend gehoord hebben die van Denemarken is overgevlogen, nl.: ‘hygge’. Say what?

WAT IS ‘HYGGE’?

Al is het Deense ‘hygge’ (voor de zweden is dit ‘mys’) niet gemakkelijk te vertalen, toch kan je het bij ons het best omschrijven als ‘knusheid’ of gezelligheid’, al is het zoveel meer dan dat! ‘Hygge’ heeft eveneens vaak te maken met het gezelschap, het interieur en de sfeer. Eten en drinken mag er ook zeker niet aan ontbreken en dat weten ze in het verre Noorden als geen ander! Tijdens de koude en donkere wintermaanden brengen ze het grootste deel van hun tijd door binnenshuis en velen van hen maken dan ook van ‘hygge’ hun levensmissie.

DSC_2054TOP TIPS OM JOU OP WEG TE HELPEN VOOR EEN GEWELDIG ‘HYGGE’ MOMENT:

Nodig je beste vrienden uit. (die waar je helemaal jezelf bij kan zijn) Kwaliteit primeert boven kwantiteit!
Warme dranken en heerlijk comfort-food zijn een must. Samen koken kan ook voor ‘hygge’ zorgen en het is een fijne bezigheid om samen met je gezelschap te doen.
Ruim je rommel op… chaos in je huis is onrust in je hoofd!
Kaarsjes, een bos handgeplukte bloemen en gezellige kussens/dekentjes mogen zeker niet ontbreken voor een verwelkomende sfeer – bonus punten voor interieur en decoratie!
Zoek die comfortabele legging maar uit (of die zalige onesie!) en je warme sokken of sloefen, want ‘gemak’ staat hier op de eerste plaats.
Draai rustgevende muziek op je platenspeler, maak een ‘hygge’ playlist of zet je favoriete podcast op om je helemaal in de mood te brengen.
En last but not least: laat je zorgen thuis & enjoy the good things in life!

Now excuse me, ik ga me lekker in de zetel vleien en de ‘hygge’ opsnuiven!

DSC_2033

Bewaren

Femke is een red lipstick freak en omringt zich het liefst van al met dingen die esthetisch verantwoord zijn. Als multi-passionele creatieveling kan ze maar moeilijk één richting inslaan. Daarom kiest zij er doodleuk voor om gewoon alle inspirerende projecten aan te nemen die haar 'prikkelen'; gaande van ontwerp, fotografie, interieur/deco tot event planning of diy-projecten.

Eén reactie op “‘HYGGE’”

 1. […] HYGGE Zoals je in ons vorige artikel kon lezen is het “hygge-gevoel” een heel belangrijk aspect in onze woning. Vergeet het dus niet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?