Hello Sunshine

DIY Magazinehouder

31 maart 2017

Mijn favoriete knutselmomenten op zondag bestaan uit snelle maar vooral goedkope projecten! Ik vind het heerlijk om iets wat eigenlijk op de afvalberg zou belanden, toch om te toveren naar een stijlvol hebbeding voor mijn interieur. En daar is deze magazinehouder ideaal voor!

DIY magazinehouder

Benodigdheden :

 • Lege cornflakesdoos
 • Rol fancy inpakpapier (of een leuke pagina uit de krant / een stukje stof)
 • Witte knutsellijm
 • Schaar
 • Lat
 • Plakband
 • Meetlat

Hoe aan te pakken:

1. Teken op de lege doos aan telkens de grote zijde een lijn van links boven tot ongeveer net onder het midden rechts (dus een schuine rechte lijn). Doe net hetzelfde aan de andere grote zijde, en verbind dan de lijnen met elkaar op de smalle zijden. Dit is jouw basis voor de magazinehouder, dus hou rekening met wat je er wil instoppen voor de afmetingen (stop je er losse papieren/administratie in, dan kan je hem best wat hoger houden. Ga je voor enkele magazines, dan mag hij zeker wat lager komen). Knip langs de getekende lijnen, zodat je eigenlijk de ‘onderkant’ van de lege doos overhoudt

DIY magazinehouderDIY magazinehouder

 

2. Plaats de doos op het inpakpapier (of krantenpapier / stof) en meet af hoeveel je nodig hebt om de doos te bekleden. Knip ruim genoeg het papier af, zodat je hier en daar wat speling hebt om het papier naar binnen te vouwen en de doos straks mooi af te werken

DIY magazinehouderDIY magazinehouder

 

3. Smeer zijde per zijde de doos in met witte knutsellijm (doe dit niet te vochtig, want anders loop je het risico dat de lijm door het papier heen dringt). Wikkel er dan het papier omheen en wrijf het goed aan. Knip de hoekjes mooi los, zodat je telkens een deel van het papier naar binnen toe kan vouwen. Kleef deze stukken vast met witte lijm, maar bevestig ze voor alle zekerheid ook nog met plakband aan de doos (dit is namelijk de binnenkant, dus de tape is niet zichtbaar maar zorgt wel voor een extra versteviging)

DIY magazinehouder

 

4. Je kan de magazinehouder nu nog pimpen met een leuk naamlabel / foto / stukje stof / toffe sticker. Laat hem vooraleer je hem in gebruik neemt zeker nog goed drogen, en plaats er eventueel een zwaar voorwerp in zodat ook de onderzijde goed droogt en het papier vlot hecht

DIY magazinehouder DIY magazinehouder

Ideaal om jouw bureauruimte aan te kleden, losse administratie te camoufleren of om die tijdschriften in het kleinste kamertje netjes te bewaren. Helemaal niet moeilijk, en je kan er zelfs eentje voor / met jouw kids maken. Veel knutselplezier!

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Eén reactie op “DIY Magazinehouder”

 1. Leuk gedaan, met goedkope materialen! Ik zoek mijn inspiratie vaak bij bestaande vormen en modellen (http://www.brandnewoffice.be/nl/accessoires/lectuurhouders/) en probeer dan met de materialen die ik voorhanden heb een model zo goed mogelijk na te maken. Heel fijn omdat je uitgedaagd wordt door bestaande modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?