Hello Sunshine

5 tips voor leukere instagram foto’s

7 april 2017

Instagram is populairder dan ooit. Maar hoe maak je nu leukere instagram foto’s?

Mobiele apparaten (smartphones, tablets) hebben de laatste jaren de kleine compacte cameratjes een beetje verdreven. We hebben onze smartphone altijd en overal bij, en halen hem boven om de kleinste fancy dingetjes van ons leventje vast te leggen. Instagram is allesbehalve volledig te begrijpen, maar ik kan jullie wel enkele tips geven voor leukere instagram foto’s.

Ok, fotograferen lijkt simpel, maar je moet nog steeds een goeie foto maken. Maar gelukkig zijn de ingebouwde lenzen van de laatste nieuwe tablets en smartphones echt supergoed geworden. Kies een leuke compositie. Kies een mooie egale achtergrond en kijk naar het licht. Foto’s zijn zoveel beter als het onderwerp mooi belicht is.

Welke smartphone of tablet je ook hebt, dit zijn mijn 5 tips voor het maken van betere instagram foto’s!

1. Gebruik de IG filters NIET

De Instagram filters zijn al heel wat beter geworden dan de originele versies, maar ik gebruik deze filters nooit.

Maak je foto gewoon met de normale foto app van je telefoon, probeer een aantal shots en composities, en upload de uitgekozen foto dan in één van mijn volgende favoriete foto apps.

2. Gebruik een goede Photo App

Als fotograaf heb ik al vele apps uitgeprobeerd. Ik installeerde er echt al 10-tallen, maar ik hou er telkens maar een vijftal over.

Dit zijn mijn 2 favoriete apps:

 • My favorite: Filmborn. Een super simpele foto app, die ook met enkele betalende functies kan uitgebreid worden. Met deze app bewerk ik 80% van mijn Iphone foto’s, en ik kan ze met enkele simpele sliders bewerkt krijgen volgens het kleurenpallet dat ik wil.

Instagram Tips_0004

 • Second favorite: VSCO. alom bekend. Jammer genoeg worden vele filters betalend.

Instagram Tips_0005

Upload je bewerkte foto in IG, en – indien je nog een laatste kleine aanpassing wil doen – gebruik eventueel de ‘bewerking’ functies van IG. Je kan hiermee makkelijk je foto nog een beetje meer oplichten of contrast bijstellen.

***

En dit is echt een NO-GO.

 • Facetune. Hoewel deze bijzonder populair is spot ik bijna ALTIJD of er met facetune geknoeid is. Nee, het oogt echt niet natuurlijk als je huid helemaal smooth gebrusht is, je ogen en tanden spierwit zijn en je lippen vuurrood. Please, don’t :-D. Het is de eerste keer (true story) dat ik dit doe, en kijk naar welke onnatuurlijke bimbo ik kan omgetoverd worden. THIS SHIT IS NOT REAL. Zoek de 25897541 verschillen… Best wel funny, en de mijne is natuurlijk héél overdreven, maar let er maar eens op, hoeveel meisjes dat overdreven gebruiken. Don’t, just, nahhhhh… 🙂

Instagram Tips_0001

3. Probeer af en toe eens iets speciaal (maar met mate)

Af en toe is het wel leuk om met een mobiele foto eens iets leuks te doen. Dit zijn 2 leuke apps om een keer iets geks te maken.

 • ABM: van de gelijknamige blog ‘A Beautiful Mess’. Je kan tekstjes op je foto’s zetten, kaders maken en nog allerlei leuke dingetjes

Instagram Tips_0002

 • Blend Editor: voor het maken van Double Exposures. Een aantal achtergronden staan er al in (deels betalend), maar je kan ook van scratch aan je eigen creatie beginnen.    

Instagram Tips_0003

4. Post met mate – en gebruik IG stories

Niets is zo irritant dan mensen die om de 5 botten een minder goede foto op IG posten. Ik hanteer een principe van max 1 post/dag. Dat werkt het best.

Voor de minder goede kiekjes, gebruik je gewoon Instagram Stories. Geweldige uitvinding. Zo kunnen mensen zelf beslissen of ze naar je story kijken en hoe snel ze erdoor willen gaan.

Voor foto’s op IG stories hanteer ik bijna altijd dezelfde techniek dan punt 2 hierboven. Als ik een IG story foto maak, maak ik de foto vanuit IG stories (wegens schermvullend), sla ik de foto op, en bewerk ik de opgeslagen foto vervolgens met Filmborn of VSCO.

Zo ziet de foto er zoveel beter uit dan met de (voorlopig minder goede) filters van IG Stories.

5. Uniformiteit & Stijl

Let er eens op. Het merendeel van de IG accounts die zot populair zijn stralen rust, uniformiteit en dezelfde stijl uit.

Het is niet makkelijk, en je kan dit niet van de ene dag op de andere, maar een mooi en herkenbaar geheel maakt het zoveel interessanter voor de kijkers. En het nodigt hen vanzelf uit om terug te komen. Een sporadische selfie is best ok, maar accounts met +75% aan selfies klik ik meteen weer weg. Cause life is not only about how cool or how beautiful you are.

Hieronder screenshots van twee van m’n favoriete BE-NL feeds.

Alice Mahran. Geweldige fotografe, heerlijk gevoel voor schoonheid. Haar IG straalt dit in één adem uit. Een mix & match van pro en iphone beelden en een occasionele selfie.

Schermafbeelding 2017-03-31 om 10.32.04

Thelma Coffee & Design. Eén van Leuvens hippe kledingwinkeltjes waar je tijdens het shoppen ook gewoon lekker gezellig een koffietje kan drinken. Heerlijk concept, toch?  Haar IG is een mix & match van collectiebeelden, leuke winkelhoekjes, klantenoutfits, en altijd heel licht en fris ogende beelden. Van deze feed word je gewoon intens gelukkig en doet je instantly wegdromen naar de zomer.

Thelma Coffee & Design

En tot slot, het is hard werken, maar ik denk dat de stijl en uitstraling bijna goed zit.

–> Een blik in mijn eigen feed, Leentje loves Light!

Schermafbeelding 2017-03-31 om 08.39.26

Hebben jullie favoriete photo-apps die niet in dit lijstje staan? Deel ze met ons, en laat ons weten wat jullie er zo leuk aan vinden! Want eerlijk? Met die overdaad aan apps weet je het soms niet meer!

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?