Hello Sunshine

DIY Cardboard letter

2 mei 2017

Ook zo’n fan van de allermooiste quotes, prachtigste posters of een cardboard letter in jouw interieur? Dan is dit eenvoudig ‘lukt-altijd’-project iets voor jou!

DIY cardboard letter

Doordat ik voor de twee kleintjes bij de geboorte nog papieren letters aankocht die mee pronkten tussen de doopsuiker, besloot ik om eerst Marie blij te maken en de letter ‘M’ tevoorschijn te toveren. Geen bere-moeilijk stappenplan, super eenvoudige en goedkope materialen, en ook jouw kleine lieverd kan mee werken aan dit nieuwe pronkstuk! Een win-win voor moeder en kind 😉

Benodigdheden :

 • Stuk karton (bij voorkeur stevig)
 • Potlood
 • Leeg rolletje van keukenpapier / toiletpapier
 • Schaar / breekmes
 • Witte knutsellijm / lijmpistool
 • Stof, papier, lint, touw, …
 • Optioneel : strijkapplicatie, glitter, kunststof bloem, …

DIY cardboard letter DIY cardboard letterDIY cardboard letter

Aan de slag :

 1. Teken jouw letter met de vrije hand, of dmv een sjabloon, tweemaal op het karton met potlood en knip/snij uit. Zorg dat beide letters identiek zijn qua grootte.
 2. Snij gelijke schijfjes van het lege rolletje, en plak deze tussen de beide letters, zodat je een 3D-versie bekomt. Let zeker ook goed op dat je voor voldoende stevigheid zorgt onderaan de letter, zodat hij nadien netjes rechtop blijft staan.
 3. Laat het creatieve beest in jezelf los, en decoreer (nadat de letter droog is) naar hartenlust. Ikzelf koos voor een touw gemaakt uit stof (verkrijgbaar bij o.a. Veritas) en wikkelde dit omheen het karton. Let wel op dat je alles goed verlijmt, zodat bij het verplaatsen van jouw kunstwerk niet alles verdwijnt als sneeuw voor de zon.
 4. Je kan het hele werk nog ‘pimpen’ door het toevoegen van een leuke kunststof bloem, een toffe strijkapplicatie (die je voor alle duidelijkheid dus niet op de letter strijkt, maar ook verlijmt 😉 ), wat glitter of een toffe knoop/parel

DIY cardboard letter

Voila, c’est ça! Eenvoudig, en op minder dan een half uurtje heb je een tof decoratiestuk dat zowel prachtig staat in jouw woonkamer, als op de kinderkamer of zelfs in de kleinste ruimte van jouw huis. Veel knutselplezier!

 

 

Naomi is een ietwat prettig gestoorde mama van drie, die de ochtend- en avondspits thuis overleeft op koffie (en ok, 's avonds af en toe een glaasje rode wijn). Naast eenvoudige diy-projecten is ze helemaal gek op het afschuimen van tweedehandsmarktjes en kringloopwinkels, en maken geslaagde aankopen haar instant-gelukkig! Het bouwen en inrichten van haar droomhuis neemt heel wat tijd in beslag, maar de vrije tijd binnen haar gezin vult ze me leuke kids-uitjes, cosy namiddagen en creatieve buien achter haar naaimachine (en soms gewoon ook lekker lui horizontaal op de bank)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?