Hello Sunshine

Stress vrij weekend weg. Hoe doe je dat?

1 juli 2017

Wij zijn girlbosses. Zoals jullie (uhum) ongetwijfeld weten. Maar ook bossladies nemen wel eens te veel hooi op hun vork en hunkeren naar een weekendje weg van stress. Werkstress, Lifestress, Kinderstress (ok, die is niet van toepassing op mezelf, maar ik heb ook een hond, dat telt ook, toch?)… Anyway. STRESS VRIJ WEEKEND WEG. Hoe doe je dat? En naar waar?

Ik was méér weg geweest dan thuis geweest, altijd werk (ja fotograferen is ook soms werken) gerelateerd. Best leuk. Maar zo vermoeiend. Valies vol, valies leeg, vliegtuig in, vliegtuig uit. Ge kent da wel. En toen had ik één weekend waarin de agenda leeeeeggggggggg was. Zo leeg dat het begon te weergalmen en gewoon kreunde om ingepland te worden. Dus kwamen we met het idee om een weekendje weg (jà wéér weg) te gaan. Met de auto. De boyfriend mocht een keer mee, en de rosse Cocker Spaniel ook natuurlijk.

Ik had nog een klein beetje stress bij het zoeken van een B&B, of zoals dat in Frankrijk heet, een ‘Chambre d’hôte’, maar ook dat geraakte gepland. En toen begon het.

carrefour-workshop-seizoenskoken_0008

Met een absoluut minimum aan plannen (I’m good at being minimalistic), reden we richten Basse Normandie. Ja juist, ietsje verder dan waar we normaal naartoe gaan, en dat bleek de juiste beslissing te zijn. Deze super spannende dingen gebeurden in de 3 dagen dat Ruben, de Rosse Floor, en ikzelf in Normandië waren:

 • we sliepen in een heerlijk ouderwetse maar authentieke kamer, in een véél te klein bed (ik wist niet eens dat een bed van 140 breed tweepersoons genoemd mocht worden). Zie je ons al liggen? Verplicht KEI DICHT tegen elkaar? Soms vervelend (DOE DIE KNIE WEG), maar stiekem ook wel best romantisch.
 • we werden aan een grote eiken tafel in de living van het oude mevrouwtje uitgenodigd voor een heerlijk vers ontbijt met zelfgemaakte confitures en praatten over vroeger en over geschiedenis, en al.
 • ik voelde maar héél even de drang om naar het WIFI paswoort te vragen, maar deed het dan toch maar niet
 • ik wandelde als ochtendwandeling met Floor naar het strand, dat op een kilometer van de B&B lag
 • Floor jaagde de kat des huizes weg, die pas 2 dagen later durfde thuiskomen.
 • we bleken in Normandië te zijn op het jaarlijks D-Day Memorial Festival. (ok, daarom vond ik géén B&B…). We deden nog wat aan historische kennis op. En deden een wandeling van 10km die nergens bleek uit te komen. Fout van Ruben, maar ik had zoiets van … okééé dan, whateverrrrrr…
 • we dronken te veel ricard, aten te veel oesters, en gingen 2 avonden in het zelfde restaurantje eten omdat 1) Ruben nog oesters wou en 2) ze zo lief waren voor Floor. En ok het eten was ook wel héél lekker! Prachtig gezellig stadje trouwens. Met echte seafood, aan normale prijzen! Port-Au-Bessin was de naam!
 • ik nam mijn grote camera mee, maar vergat een geheugenkaartje. So me. Zo niet eens erg.
 • nog steeds vroeg ik nergens naar een WIFI paswoord. Dit had zeker ook te maken omdat ik 1) zo intens kon genieten van ons samenzijn en 2) omdat deze plek gewoon niet volloopt met hipsters, en IG verslaafden, en social media influencers (wie noemt zichzelf ook zo), en narcisten. I FU**ING LOVED IT. Ik voelde gewoon de drang niet om ook weer eens bezig te moeten zijn met instagram, of Facebook, of whatsapp, of ……….. WAT EEN VERADEMING

carrefour-workshop-seizoenskoken_0014 carrefour-workshop-seizoenskoken_0013

Dus: mijn tip. Als je eens echt weg wilt. Van je busy life, van de drukte, van je smartphone, van al je sociale verplichtingen. Rijd tot in the middle of nowhere. Dat kan al in Normandië. Een beetje ver maar ook vlakbij. Je waant je in een ander decennium. Je zal genieten van de lucht, van de wind, van de mooie wandelingen, van de geschiedenis. Er zijn géén hippe cafeetjes. Er zijn géén menus waar het wifi paswoord opstaat. De Chambre d’Hôtes zijn zo authentiek dat je gewoon wil opstaan, je raam opendoen en van de geluiden van de rondfladderende zwaluwen en de zeebries wil genieten. Je hebt geen tijd om te internetten, want de mensen hebben zoveel interessante verhalen te vertellen.

Ik zeg… DOEN!

Hieronder wat feel good foto’s. Iphone made. Want jawel, SD kaart vergeten. Ook dat mag. Ne keer géén zot coole pro foto’s. Gewoon wat snappen. Is toch helemaal perfect?

PS ondertussen is mijn lijf dit heerlijk weekend weeral vergeten. Dus doe het, af en toe, geniet, en leg die telefoon weg! STRESS VRIJ. I tell ya!

Wil je ook eens weg van alle hipheid? In de Ardennen kan dat ook, of in Luxemburg. En ik ben zeker dat je nog wel veel niet-hipster plekjes vindt! Weg van die telefoon. Weg van ik-ben-altijd-online-en-bereikbaar.

Je zal het fijn vinden! Ik ben er zeker van! UNPLUG yourself!

carrefour-workshop-seizoenskoken_0015 carrefour-workshop-seizoenskoken_0012 carrefour-workshop-seizoenskoken_0011 carrefour-workshop-seizoenskoken_0009 carrefour-workshop-seizoenskoken_0010

 

 

Als fotografe wil ze van elke shoot een droomverhaal maken. Je vind haar al wandelend in de velden rondom Herent met Floor, haar rosse Engelse Cocker. Tenminste, als ze niet weer eens op reis is.... Want oh ja, stilzitten kan ze niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Follow Us

 • About Us

  DavidKaba-HS-BitchesLoveBrunch-001

  Hello there you lovely person you! Welkom bij Hello Sunshine, een creatief lifestyle platform voor en door positieve vrouwen.

  Read More

 • Meet the team

  HS Team

  Who runs the world? GIRLS! Leer hier onze te gekke girl gang kennen!

  Meet the team

 • Newsletter

  Would you like to subscribe to our newsletter and receive all extra features?